Jakub Forgács Rôzne

Úchvatné hyperlapse VIDEÁ z Bystrice. Zábery dominánt mesta, aké sa len tak nevidia

Jedinečný pohľad na bystrické námestie, Pamätník SNP či sochu Panny Márie na Mariánskom stĺpe. Vďaka Martinovým hyperlapse videám známe dominanty mesta pod Urpínom ešte viac očaria. Presvedčte sa sami!

Ilustračný obrázok k článku Úchvatné hyperlapse VIDEÁ z Bystrice. Zábery dominánt mesta, aké sa len tak nevidia
Zdroj: YouTube.com

Ako sme sa dozvedeli priamo od autora krásnych záberov spod Urpína, natáčanie je v tomto prípade vlastne fotením. Narozdiel od bežných záberov v timelapse videách sa však bod, z ktorého sa fotí, posúva. To videu dodáva ešte krajší nádych.

„Jedna sekunda vo videu zodpovedá 25 fotkám. Záleží od svetelných podmienok a obtiažnosti záberu,“ ozrejmil Bystričan Martin „Čalfa“ Horňan so slovami, že napríklad 8-sekundový záber s Pamätníkom SNP vraj fotil asi dve hodiny a ďalšie dve – tri hodiny mu zabrala postprodukcia.

„Tento štýl videí je pre mňa nový, takže sa iba učím a vychytávam muchy. Hľadám zaujímavé pohľady na mesto. Zabávam sa a robím to pre vlastné potešenie, inak by som sa tomu nevenoval,“ pokračoval Martin, ktorý prezradil aj svoje ďalšie plány.

„Počas leta chcem nazbierať dostatok materiálu, aby som spravil pútavý hyperlapse o dominantách Banskej Bystrice, ale aj o miestach, ktoré si bežne ľudia nevšimnú a sú niečím zaujímavé,“ prezradil.

Ako Martin dodal, doposiaľ uverejnené videá sú iba testovacie a z finálneho projekte očakáva oveľa lepší efekt. Aj napriek tomu však ide o vskutku úchvatné diela, ktoré si môžete pozrieť pod článkom!

Čítajte tiež:

Pestré šialenstvo v uliciach Bystrice. Oficiálne VIDEO z najfarebnej­šieho behu

VIDEÁ: Unikátne hyperlapse zábery z mesta pod Urpínom
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM