Jakub Forgács Rôzne

Ubytovatelia v regióne majú z návštevníkov radosť. Tržby vrástli o vyše 2,5 milióna eur

Dobrá propagácia aj kvalita služieb. Aj vďaka nim sa regióny Banskej Bystrice a Zvolena tešia nárastu ubytovaných návštevníkov. A nejde pritom o malé cifry!

Ilustračný obrázok k článku Ubytovatelia v regióne majú z návštevníkov radosť. Tržby vrástli o vyše 2,5 milióna eur
Zdroj: TASR

Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Stredné Slovensko, ktorá sústreďuje aktivity na okresy Banská Bystrica a Zvolen, hodnotí vlaňajšiu sezónu ako veľmi úspešnú. Do oboch regiónov zavítalo približne 150 000 jednod­ňových návštevníkov, čo bolo v porovnaní s rokom 2014 takmer o 15 percent viac.

„Sú to dobré čísla. Počet prenocovaní išiel hore zhruba o osem percent, keď sme ako región dosiahli pomaly 450 000 preno­covaní. Veľmi dobrý ukazovateľ sú tržby ubytovacích zariadení. Tie vzrástli o viac ako 2,5 milióna eur, teda takmer o 40 percent. Sú to skvelé čísla pre našich ubytovateľov, ktoré hovoria nielen o dobrej propagácii, ale i o raste kvality služieb na Slovensku a v našom regióne,“ konštatoval Jiří Pěč, výkonný riaditeľ OOCR Stredné Slovensko.

Podľa Pěča pre samosprávy je významnou daň za ubytovanie, ktorá v uvedených okresoch vzrástla viac než o 17 percent, teda o vyše 30 000 eur.

Čítajte tiež:

Veľká pocta pre bystrickú nemocnicu. Ako prvá na Slovensku v prestížnej medzinárodnej si­eti!

VIDEO: Bongá, hrnce aj lavór. Desiatky ľudí rozbubnovali bystrické námestie

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM