Jakub Forgács Futbal

Tréner Rusnák o stretnutí v Dunajskej Strede: Očakávali sme ťažký zápas, ale nie až takýto náročný

Skúška pre banskobystrickú Duklu. Futbalistov spod Urpína hostila Dunajská Streda, ktorá v tejto sezóne doma ešte neprehrala. Ako s ňou hrali?

Ilustračný obrázok k článku Tréner Rusnák o stretnutí v Dunajskej Strede: Očakávali sme ťažký zápas, ale nie až takýto náročný
Zdroj: TASR

Vo 4. minúte pohrozili hráči Dukly, strelu Dolného však Pernecký zneškodnil. Následne oba tímy bojovali o loptu medzi šestnástkami, k výraznejšiu ohrozeniu brankárov sa však nedostali. Až v 21. minúte spálili domáci najväčšiu tutovku. Zranený Adámik zostal ležať na trávniku, loptu získal Szarka, postupoval sám na brankára, ale Boroš jeho strelu zázračne vyrazil. O tri minúty neskôr sa do pokutového územia rútil z ľavej strany Szarka, ani tentoraz však hosťujúceho brankára neprekonal. V 33. minúte dali o sebe vedieť aj hostia, keď sa lopta dostala k Luptákovi, ale jeho strela letela tesne nad. V 34. minúte mohli domáci opäť otvoriť skóre, po centri Brašeňa hlavičkoval Horváth tesne vedľa.

Druhý polčas začali domáci aktívne, výsledkom čoho bolo vylúčenie hosťujúceho Vajdu. V 49. minúte chcel na ľavej strane preniknúť Szarka, pri preberaní lopty ho ale fauloval Vajda, za čo videl druhú žltú, zároveň červenú kartu. Z následného priameho kopu zakrútil loptu Otto Szabó, ale jeho strelu Boroš vyrazil na roh. V 56. minúte po peknej akcii vyslal strelu na bránu hostí Horváth, ale Boroš stihol loptu vytlačiť. Šance Dunajskej Stredy prichádzali ako na bežiacom páse, v 59. minúte trafil Saláta brvno. Po dlhom čase zahrozili na druhej strane aj hostia, v 74. minúte sa po rohovom kope Dolného sa dostal k strele Peňaška, ale Pernecký bol na mieste. V 82. minúte sa dostal lopta do siete hostí, ale hlavičku Szarku doklepol Brašeň z ofsajdu. Dunajská Streda v druhom dejstve zahodila aj nemožné, čo potvrdil aj Horváth, ktorý z päťky prekopol bránu. Hoci DAC nevyhral, naďalej zostáva v roku 2014 zostal na domácom ihrisku nezdolaný.

Hlasy po zápase:

Mikuláš Radványi, tréner Dunajskej Stredy: „Ťažko sa mi hodnotí, ale myslím si, že sme celý zápas dominovali. Nevyužili sme však deväť stopercentných šancí, chýbalo nám viac rozvahy v zakončení. Ak by sme skórovali, verím, že by sme pridali aj ďalší gól. Z výsledku som sklamaný.“

Štefan Rusnák, tréner Banskej Bystrice: „Očakávali sme ťažký zápas, ale nie až takýto náročný. Chcem pochváliť mojich hráčov za to, že bojovali aj desiati. Z toho pohľadu môžeme byť spokojní s bodom, hoci sme prišli o dvoch stopérov. Verím, že bojovnosťou ešte nejaké body získame.“

DAC Dunajská Streda – Dukla Banská Bystrica 0:0

  • Rozhodoval: Pavlík
  • ŽK: Szarka, Szabó – Vajda, Peňaška, Šovčík, Vajda, Mazán
  • ČK: 49. Vajda (Dukla)
  • 2 385 divákov
  • DAC Dunajská Streda: Pernecký – Štepanovský, Majerník, Saláta, Szabó – Ujlaky (71. Sabler), Krišto, Horváth, Brašeň – Szarka, Černák (55. Jurčo)
  • Dukla Banská Bystrica: Boroš – Neušel, Vajda, Adámik (24. De Vito), Savič – Ľupták, Peňaška – Mazan, Polievka (58. Lipták), Dolný – Šovčík (79. Střihavka)

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM