Futbal

Tréner Dukly pred semifinále so Slovanom: Nastúpime proti najlepšiemu klubu na Slovensku

Slovan a Banská Bystrica proti sebe naposledy nastúpili v súťažnom zápase v lige v roku 2015, „belasí“ sa tešili z víťazstva 1:0.

Ilustračný obrázok k článku Tréner Dukly pred semifinále so Slovanom: Nastúpime proti najlepšiemu klubu na Slovensku
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Obhajca triumfu vo futbalovom Slovenskom pohári ŠK Slovan Bratislava sa v semifinále 52. ročníka Slovnaft Cupu stretne s MFK Dukla Banská Bystrica. Aj v druhom semifinále proti sebe nastúpia druholigista a zástupca Fortuna ligy – FC Košice a MŠK Žilina.

Rozhodol o tom štvrtkový žreb v Bratislave, dvojice určil výkonný riaditeľ SFZ Marketing Roman Halačka. Semifinále sa hrá na dva zápasy. Výhodu domáceho prostredia v prvom kole majú futbalisti Košíc a Slovana. Prvé súboje sú na programe 28. apríla a odvety 5. mája. Finále Slovenského pohára je naplánované na 19. mája.

Slovan a Banská Bystrica proti sebe naposledy nastúpili v súťažnom zápase v lige v roku 2015, „belasí“ sa tešili z víťazstva 1:0. Dukla v tom roku vypadla z najvyššej súťaže.

„Keď chceme získať pohár, musíme zdolať kohokoľvek,“ povedal po stredajšom postupe cez FC Petržalka (5:1) tréner Slovana Darko Milanič. „Nedalo sa veľmi vyberať, napokon nastúpime proti najlepšiemu klubu na Slovensku. Pre mňa tam bude niečo špeciálne a aj pre Štefana Rusnáka. Obaja sme hrali za Slovan, ale bolo to už dávno,“ portál futbalsfz.sk citoval trénera Banskobystričanov Stanislava Vargu.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality z Banskej Bystrice

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM