Jakub Forgács Správy

Bystričanom môže zaklopkať nečakaná návšteva: Na čo sa bude vypytovať?

Vybrané domácnosti nášho mesta navštívi zamestnanec Štatistického úradu SR. Zaujímať sa bude o ich vybavenosť.

Ilustračný obrázok k článku Bystričanom môže zaklopkať nečakaná návšteva: Na čo sa bude vypytovať?
Zdroj: Martin Károly

Na základe žiadosti Štatistického úradu SR Matričný úrad a ohlasovňa pobytu na webovej stránke mesta informuje o realizácii projektu Zisťovanie o využívaní informačných a komunikačných technológií v domácnostiach a u jednotlivcov v roku 2021, ktoré sa uskutoční aj v našom meste a začne sa realizovať už od štvrtka.

„Cieľom tohto štatistického zisťovania je zistiť úroveň vybavenosti domácností informačnými a komunikačnými technológiami a zároveň zistiť úroveň znalostí a zručností obyvateľstva a schopnosť využitia týchto technológií,“ uvádza sa v ozname na webe.

Do zisťovania je zaradených 5 060 domácností vo viac ako 170 mestách a obciach a uskutoční sa od 15. apríla do 31. júla 2021.

„V tomto období vybrané domácnosti nášho mesta navštívi zamestnanec Štatistického úradu SR poverený funkciou opytovateľa, ktorý je povinný preukázať sa v domácnostiach osobitným poverením. Všetky poskytnuté informácie a názory sú chránené, nezverejňujú sa a slúžia výlučne pre potreby štátnej štatistiky,“ uvádza sa na stránke.

Podrobnejšie informácie sa môžete dozvedieť na stránke Štatistického úradu Slovenskej republiky alebo telefonicky na čísle 048/4323 287 – Ing. Mária Vozárová, vedúca oddelenia.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality z Banskej Bystrice

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM