Jakub Forgács Kultúra

TOP akcie od piatka do nedele? Toto všetko sa bude dať zažiť v Bystrici

Máte chuť zrelaxovať či oddýchnuť si kdesi mimo svojej obývačky? Vybrali sme pre vás tipy na podujatia, ktoré sa v Bystrici uskutočnia od piatku do nedele.

Ilustračný obrázok k článku TOP akcie od piatka do nedele? Toto všetko sa bude dať zažiť v Bystrici
34
Galéria

CHYŤ ÚSMEV DO DLANÍ

16. novembra o 9:00, DSS Senium

Vernisáž jedinečnej výstavy. V rámci otváracieho programu vystúpia Komunitný spevácky zbor Radosť, Šikulkovia zo ZŠ Radvanská a nebude chýbať ani drobné občerstvenie.

O DVANÁSTICH MESIAČIKOCH

16. novembra o 17:00, Zimný štadión

Predvianočná zimná hudobná rozprávka O dvanástich mesiačikoch na ľade. V rozprávke účinkujú poprední krasokorčuliari, účastníci olympijských hier a majstrovstiev sveta z Ruska.

ZUZANA SMATANOVÁ ECHO TOUR

16. novembra o 18:00, Aula SZU

Zuzana Smatanová, ako stálica popovej scény, vyráža pri príležitosti 15 rokov pôsobenia na hudobnej scéne na dlhoočakávané turné po slovenských mestách. Speváčka, textárka, gitaristka a skladateľka s nezameniteľným rukopisom okrem najväčších hitov predstaví aj piesne z nového albumu spolu s pilotným singlom „Horou“.

MED A PRACH (SK): EU.GENUS

16. novembra o 19:00, Záhrada – Centrum nezávislej kultúry

Med a prach je voľné umelecké zoskupenie autorov a interpretov z oblasti výtvarného umenia, divadla, hudby a tanca, ktorí tvoria spoločné diela na pomedzí performancií, divadelných predstavení, koncertov či inštalácií.

COLLEGIUM MUSICUM TRIBUTE

16. novembra o 20:00, Klub 77

Hudobná lahôdka v bystrickom klube. Zažite fantastický Collegium Musicum Tribute v zložení: Martin Šavel – klávesy, Fero Homola – gitara, Tomáš Hrin – basa a Tony Benedek – bicie.

DARKNESS POSSITIVE U FRANCÚZA

16. novembra o 20:00, U Francúza – Jazz Klub 12

V rámci turné k debutovému albumu „Prvý dojem“ sa u nás zastaví aj funky-jazz-rap-punk-ulica-dlaň-kosť kapela Darkness Positive. Nový objav predvedie invenčné kompozície a precízne inštrumentálne výkony doplnené textami o teniskách či rajbaní paluby.

VIANOČNÁ HAND MADE BURZA

17. novembra o 9:00, Materské centrum Mamina

Máte šikovné ruky a tvoríte nevšedné drobnosti? Alebo len hľadáte vhodný darček pre svojich blízkych? Potom nepremeškajte burzu, ktorá sa chystá v našom meste.

DAJME VECIAM DRUHÚ ŠANCU

17. novembra o 9:00, jedáleň ZŠ Ďumbierska 17

Bystričania, zbystrite pozornosť. V meste sa bude už onedlho konať Burza zimného oblečenia pre deti aj dospelých, obuvi, športových potrieb, hračiek, školských potrieb a kníh.

NIEČO SME SI 17. NOVEMBRA SĽÚBILI

17. novembra o 17:00, Námestie SNP

Symbolicky, v sobotu 17. novembra, vyjdú Bystričania opäť do ulíc. Prihovoria sa študenti, učitelia aj účastníci zamatovej revolúcie v 89-tom.

LUNETIC TOUR – 20 ROKOV

17. novembra o 20:00, Ministry of Fun

Hudobný comeback roka! Fenomén 90. rokov, český boyband Lunetic oslavuje 20. výročie na scéne a vyráža na veľké spomienkové turné. Tri novembrové koncerty na Slovensku prinesú veľké prekvapenie – skupina sa predstaví v plnej pôvodnej zostave s Martinom Kociánom a v sprievode živej kapely.

NOC DIVADIEL

17. novembra o 20:00, Štátna opera

Komorný koncert z najznámejších operných árií v Bohéma klube. Účinkujú: Judita Andelová, Patrícia Solotruková, Zoltán Vongrey, Ivan Zvarík.

DEPECHE MODE PARTY VOL. 12

17. novembra o 20:00, Klub 77

V Bystrici sa chystá hudobná lahôdka. Už 12. z čiernych osláv kultovej skupiny Depechce Mode, tentokrát opäť s koncertom najlepšieho DM revivalu na svete.

FARBATOLÁRIUM

18. novembra o 10:00, Bábkové divadlo na Rázcestí

Hľadáte akciu pre svoje ratolesti? Zoberte ich na tretie pokračovanie jedinečného interaktívneho divadelného projektu pre batoľatá a ich rodičov.

POTULKY MESTOM – POHREBNÉ RITUÁLY

18. novembra o 14:00, Námestie SNP

Pri pohrebných obradoch sa na dedinách zachovali rôzne zvyky. S Lýdiou Búlikovou sa porozprávate o tom, ako prebiehali v Bystrici a všeobecne u Slovanov.

HC '05 iCLINIC BB – MHk 32 L. MIKULÁŠ

18. novembra o 17:00, Zimný štadión

Hokejových fanúšikov čaká ďalší domáci zápas bystrických baranov. V nedeľu vykorčuľujú proti hokejistom z Liptova.

Pozrite si v priloženej fotogalérii aj krásne zábery jesennej Bystrice!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Babie leto nádherne vyfarbilo Bystricu
34
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM