Jakub Forgács Kultúra

TOP 20 akcií týždňa: Bystričanov potešia VETERÁNY, festivaly aj FILMY na amfiteátri

Hľadáte si program na najbližšie voľné dni? Z pestrej ponuky akcií si poľahky vyberú malí aj veľkí.

Ilustračný obrázok k článku TOP 20 akcií týždňa: Bystričanov potešia VETERÁNY, festivaly aj FILMY na amfiteátri
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

MAI RAM YOGA v parku pod pamätníkom v Banskej Bystrici

22. augusta o 17.30 hod., Park pod Pamätníkom SNP

Lekcie sú vhodné pre všetkých od 12 do 65+ rokov, začiatočníkov aj pokročilých. Naučíte sa základné ásany a dýchacie techniky, ktoré uvoľňujú napätie a harmonizujú telo aj myseľ. Doneste si vlastnú podložku na jogu a pitný režim.

Letné svetlo a potom príde noc

22. augusta o 20.30 hod., Amfiteáter Paľa Bielika

Islandský oceňovaný režisér Elfar Adalsteins natočil drámu o riedko osídlenej dedine na Islande, kde všetci jej obyvatelia žijú ďaleko od seba. Práve geografické rozpoloženie je ideálne pre tento druh svojrázneho, milosrdného a súborného filmu o tom, akí odlišní, a predsa podobní, sme my ľudia. Príbeh o vzťahoch, strastiach a radostiach poprepletaných v príbehoch vidiečanov. Podľa rovnomennej knihy slávneho islandského autora Jóna Kalmana Stefánssona.

Letná jóga v Mestskom parku

23. augusta o 18.00 hod., Mestský park

Stretnutia budú citlivou kombináciou hatha jógy a vybraných mobilizačných cvikov. Jóga vám bude odovzávaná ako práca s telom, dychom ale i mentálna relaxácia a uvoľnenie duševného napätia. Spoločne rozhýbete chrbticu, kĺby a svalový aparát.

Vivat vox organi 2023

26. augusta o 19.00 hod., Evanjelický kostol a.v., Lazovná ulica, Banská Bystrica

Koncert Geraud Guillemot (FR) – organ a Matúš Kucbel (SK) – Messe pour les Couvents (1690). V spolupráci s Alliance Française Banská Bystrica.

Avatar: Cesta vody

23. augusta o 20.30 hod., Amfiteáter Paľa Bielika

Vizuálne ohromujúcou a strhujúcou akciou vtiahne James Cameron diváka späť do úžasného sveta Pandory, vďaka čomu pôjde o filmový zážitok najvyššej intenzity. Dej sa odohráva po uplynutí viac ako desiatich rokov od udalostí z prvého filmu. Avatar: Cesta vody prináša príbeh rodiny Sullyovcov (Jakea, Neytiri a ich detí). Sledujeme hrozby, ktorým rodina čelí, odhodlanie, s ktorým si jej členovia poskytujú pomoc, zápasy o prežitie, i tragédie, ktoré ich postihnú.

Letné večery na Starej tržnici

24. augusta o 18.00 hod., Stará tržnica Banská Bystrica

Príjemná večerná atmosféra, kvalitná a zároveň neformálna diskusia so skvelými hosťami, niečo malé pod zub a príjemná hudba. Áno, toto všetko môžete zažiť s nami počas diskusií na Starej tržnici v Banskej Bystrici.

Karel Plíhal – Recitál

24. augusta o 20.00 hod., Robotnícky dom

Na jeho koncertoch zažijú poslucháči komornú atmosféru a hravú jemnú poetiku inteligentne vtipných, vyzretých sebaironických textov. Koncert je len na sedenie.

Vražedná jazda

24. augusta o 20.30 hod., Amfiteáter Paľa Bielika

Matt Turner s tvárou Liama Neesona je úspešný americký bankár, ktorý buduje svoju kariéru v Berlíne a snaží sa zladiť náročnú prácu s rodinným životom. Veľmi sa mu to však nedarí. No práve dnes sľúbil manželke, že aspoň odvezie deti do školy. Počas cesty autom po rannom Berlíne mu zazvoní telefón a záhadný neznámy mu oznámi, že pod jeho sedadlom je bomba, ktorá vybuchne hneď, ako sa niekto pokúsi vystúpiť z auta.

Prehľad víkendových akcií nájdete na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM