Jakub Forgács Správy

To sa v Bystrici len tak nevidí: Primátor vymenil úradovanie za prácu so štetcom a vytrhávanie buriny

Ukázal, že ani fyzická práca mu nie je cudzia. Banskobystrický primátor Ján Nosko sa predviedol tak, ako ho bežne nevidno. Pomáhal so skrášľovaním mesta.

Ilustračný obrázok k článku To sa v Bystrici len tak nevidí: Primátor vymenil úradovanie za prácu so štetcom a vytrhávanie buriny
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Banskobystričania chcú a vedia pomáhať. Tvrdí to hovorkyňa primátora Banskej Bystrice Zdenka Sekerešová, čoho dôkazom je aj tohtoročný Týždeň dobrovoľníctva. „Jeho ambíciou bolo spojiť tých, ktorí chcú pomôcť iným alebo prispieť k skrášleniu svojho okolia,“ uviedla Sekerešová.

Primátor mesta pod Urpínom Ján Nosko v piatok spolu so svojím najbližším tímom zveľadil parčík pred mestským úradom (MsÚ). Odstraňovali starý náter z lavičiek a natierali novou farbou. Očistili aj chodníky od buriny.

„Zamestnanci odboru propagácie MsÚ sa zapojili do čistenia hrobov z I. a II. svetovej vojny na miestnom rímskokatolíckom cintoríne. Oddelenie služieb dlhodobej starostlivosti MsÚ zasa realizovalo aktivity v mestských zariadeniach sociálnych služieb ako prechádzky so seniormi či zveľaďovanie okolia sociálnych zariadení,“ priblížila Sekerešová.

Do Týždňa dobrovoľníctva sa zapojila i Základná škola Moskovská slávnostným otvorením náučného chodníka v areáli školy. Navyše zamestnanci, žiaci a dobrovoľníci v piatok popoludní poupratovali okolie školy.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM