Jakub Forgács Správy

Ľudské človeče, lukostrelci aj vystúpenie parkouristov... Čo sa to chystá na bystrickom námestí?

V centre mesta to bude už onedlho poriadne žiť. Hoci sa Radvanský jarmok už skončil, Námestie SNP opäť zaplnia stánky. Nebudú však s burčiakom či remeselnými výrobkami. Pozrite, na čo všetko sa môžete tešiť v centre mesta.

Ilustračný obrázok k článku Ľudské človeče, lukostrelci aj vystúpenie parkouristov... Čo sa to chystá na bystrickom námestí?
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Centrum dobrovoľníctva v Banskej Bystrici v spolupráci s viac než 50 organizáciami z celého kraja aj v tomto roku pripravilo známu kampaň Týždeň dobrovoľníctva, ktorá pobeží v dňoch 16. – 22. September 2015. Cieľom kampane je totiž zvýšiť informovanosť a zapojenie ľudí do dobrovoľníckych aktivít, ktorými môžeme nielen získať skvelý pocit, ale aj zlepšiť, či skrášliť svet okolo seba.

Kampaň vypukne už v stredu 16. septembra aj na banskobystrickom Námestí SNP od 15:00 do 17:00. Slávnostne tu odštartuje nielen Týždeň dobrovoľníctva 2015, ale aj Európsky týždňa mobility 2015. Zároveň prebehne aj veľtrh mimovládnych neziskových organizácií.

V rámci programu sa predstavia Folklórny súbor Mladosť, lukostrelci, parkouristi zo Slovak Freerun Family, vyskúšať si budete môcť elektro bicykle a trixi mobil. Okrem toho sa môžete tešiť aj na interaktívne hry, kvíz, ľudské človeče nehnevaj sa, výrobu odznakov, prezentačné stánky zástupcov mimovládnych neziskových organizácií, tvorivé dielne, tombolu, goldšprint a mnoho iného.

Počas Týždňa dobrovoľníctva 2015 má každý možnosť vybrať si oblasť, či deň a čas, ktorý mu najviac vyhovuje, a prispieť tak svojou troškou k podpore tejto jedinečnej myšlienky. K dispozícii je pestrá ponuka – od zveľaďovania a skrášľovania okolia, pomoci v miestnych školách, samospráve, či občianskych združeniach, až po dobrovoľnícke aktivity s deťmi, klientmi zariadení, či seniormi, ktorú nájdete na webe Centra dobrovoľníctva.

Hlavným motívom tohtoročnej kampane je myšlienka, že s dobrovoľníctvom je svet vôkol nás farebnejší. A to nielen, keď niečo namaľujeme či zveľadíme, ale i v prenesenom význame – keď niekomu ako dobrovoľníci svojou prítomnosťou a spoločnými aktivitami spestríme jeho denný program (napr. v zariadeniach sociálnych služieb).

Čítajte tiež:

September môžete stráviť zaujímavým oddychom: Výber top podujatí, ktoré sa chystajú v okrese

Kedy to bude v Bystrici žiť najviac? 5 veľkých akcií, ktoré nás v meste čakajú ešte tento rok

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM