Ivana Kováčiková Kultúra

To najlepšie čo prinesie týždeň! 10 akcií, ktoré odporúčame zažiť

Nový týždeň je pred nami a my sme pre vás pripravili praktický prehľad podujatí v meste pod Urpínom. Hubobné vystúpenie, kino aj bohatý program pre deti.

Ilustračný obrázok k článku To najlepšie čo prinesie týždeň! 10 akcií, ktoré odporúčame zažiť
Foto: Ivana Kováčiková / Zdroj: Dnes24.sk

BROMLEY YOUTH 2016

18.7.2016 o 18:30, Robotnícky dom, Robotnícka č.5

Koncert 40– členného mládežníckeho orchestra Chamber Orchestra z Veľkej Británie na ich turné po Strednej Európe. Pod vedením dirigenta Jonathana Josephsa. Ako sólista na husle sa predstaví Jan Schmolck. Na programe bude Brandenburský koncert č. 3, Serenáda pre sláčiky, Chanson de Matin, Elégia pre sláčiky aj Štyri ročné obdobia (sólo pre husle). Vstup na podujatie je voľný.

DENNÝ FLORBALOVÝ TÁBOR

18.7. 2016 – 22.7. 2016 od 8:00 do 16:00, Športová hala Badín

Denný florbalový tábor pre deti od 7 rokov prinesie zmysluplne strávený čas počas prázdnin. Čaká na nich krátka teoretická príprava formou prezentácie, florbalový tréning, súťaže, hry,florbalové turnaje. Kondičná príprava sa bude realizovať hravou a súťaživou formou s využitím inovatívnych pomôcok. V strede týždňa v poobedňajších hodinách turistika, hry v prírode, budovanie teambuldingu. Nebude chýbať ani športový hosť.

ČO SA SKRÝVA V DEPOZITE – MERANIE ZEME

19.7. 2016 o 17:00, Thurzov dom, Námestie SNP 4

Prednáška sa zaoberá základnou charakteristikou zememeračských pomôcok vo fonde Stredoslovenského múzea akými sú magnetické pomôcky, pomôcky pri meraní uhlov, pomôcky pre priame meranie dĺžok a niektoré astronomické nástroje. Tajomstvá depozitu odkrýva kustód Vladimír Klemanič.

MELANCHOLIA

19.7. 2016 o 21:00, Amfiteáter Banská Bystrica

Začína to honosnou svadbou, končí zánikom sveta. Film permanentného dánskeho provokatéra Larsa von Triera z roku 2011 rozpráva uhrančivý príbeh dvoch sestier, z ktorých tá mladšia sa práve vydáva a čaká dieťa. Ako sa ľudia vyrovnávajú s možným koncom sveta?

KINO V BAZÉNE – MLADOSŤ

21.7. 2016 o 21:00, areál Gymnázia J.G.T., Tajovského ul. 25

Po excentrickej talianskej Veľkej nádhere prichádza Paolo Sorrentino s anglicky nahovorenou snímkou a hviezdnym medzinárodným obsadením. Fred Ballinger a Mick Boyle, dvaja starí priatelia, sú ako každý rok, na liečení. Fred lieči pod dozorom svojej dcéry a medzi liečebnými kúrami s Mickom spomínajú na svoje pestré životy ako hudobného skladateľa a filmového režiséra a uvažujú – o živote, starobe, mladosti, kráse, kreativite…

O2 KORDÍCKY EXTRÉM

23.7. 2016 o 10:00, Kordíky

Veľká udalosť pre vyznávačov behu v prírode, veľká párty pre divákov s gulášom a žrebovaním o ceny! Náročné technické trate s úctyhodným prevýšením, najdlhšia – 26 km dlhá s viac ako 1000 nastúpanými metrami s výbehom na Skalku, ponúknu dostatočnú výzvu pre každého.

FIZOLŇOVÝ DEŇ

23.7. 2016 o 10:30, Kynceľova

Jubilejný desiaty ročník sa uskutoční v sobotu 23. júla 2016. Súťaž vo varení fazule, podľa miestneho názvoslovia fizolne, je zápolením o putovný pohár starostky obce. Súťaž vo varení sa za posledné roky rozšírila aj o ďalšiu disciplínu, ktorou je krájanie cibule. Okrem kulinárskeho umenia sa budú môcť návštevníci zabaviť na pestrom sprievodnom programe.

SVATOJAKUBSKÉ HODY – BANSKOBYSTRICKÁ COMPOSTELA

24.7. 2016 o 9:15, Jakub

Duchovno-kultúrny program pri príležitosti 500. výročia gotickej prestavby starobylého kostola sv. Jakuba v obci Jakub. 24.júla 2016 sa uskutoční púť k sv. Jakubovi, ktorá začne o 9:15 požehnaním pútnikov na Nám. SNP pred Katedrálou sv. Františka Xaverského. Pútnici budú odtiaľto putovať do sv. Jakuba tak, ako putujú pútnici z celého sveta na najznámejšej púti k sv. Jakubovi do Španielskej Compostely.

NEDEĽNÉ TVORIVÉ DIELNE

24.7. 2016 o 14:00,­Námestie SNP 4, Radvanská 27

Pre deti sú pripravené tvorivé dielne na dvoch miestach. V Thurzovom dome sa uskutoční tvorivá dielňa so Silviou zameraná na výrobu vlastných indiánskych šperkov. Tihányiovský kaštieľ pripravil program nazvaný Živá záhrada. Deťom vysvetlia čaro prírodnej záhrady aj jej prínos z hľadiska ochrany vzácnych a chránených druhov.

SÍDLISKOVÉ VEČERNÍKY

24.7., 7.8. a 21.8.2016 o 17:00, podľa programu

Ani v roku 2016 nebudeme na sídliskách ukrátení o večernú dávku rozprávok. Priamo na sídliskách Radvaň, Fončorda, Podlavice a v centre mesta zažijeme rozprávky v podaní šikovných hercov. 24.07.2016 sa predstaví Divadlo Harry Teater s hrou Soľ nad zlato v mestskej časti Podlavice.

Čítajte tiež:

VIDEO: Ozbrojení kopijou, pripravení na boj: Rytiersky turnaj v Bystrici o slávu a česť!

FOTO: Akcia, akú Bystrica ešte nezažila. Námestím lietali desiatky akrobatov

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM