Stanislav Černák Správy

To čo sa hovorilo, stalo sa skutočnosťou: Zvolenská mliekareň už patrí Američanom

A je to tu. Už dávnejšie sme avizovali, že zvolenskú mliekareň chce odkúpiť známy americký koncern. To, čo sa hovorilo, sa už stalo skutočnosťou.

Ilustračný obrázok k článku To čo sa hovorilo, stalo sa skutočnosťou: Zvolenská mliekareň už patrí Američanom
Zdroj: Dnes24.sk

Spoločnosť Schreiber Foods, jedna z najväčších mliekarenských spoločností na svete, odkúpila od spoločnosti Senoble mliekareň vo Zvolene, ako aj ďalšie dva mliekarenské závody v Španielsku. Informovali o tom mediálni zástupcovia spoločnosti.

Vo Zvolene sa vyrábajú mliečne dezerty a jogurty určené pre maloobchod pod značkou Zvolenský. Schreiber Foods sa zaviazala zabezpečiť kontinuitu a ďalší rast pre svojich odberateľov, dodávateľov a zamestnancov jednotlivých závodov.

Súčasný plán spoločnosti týkajúci 150 zamestnancov, ktorí pracujú na Slovensku, je pokračovať v prevádzke ako doteraz. „Táto operácia umožňuje našej spoločnosti posilňovať a upevňovať prítomnosť na trhoch v Európe a zároveň posilniť vzťahy s našimi strategickými obchodnými partnermi,“ uviedol Francois Salamon zo Schreiber Foods. Akvizícia troch závodov zvýšila zastúpenie spoločnosti v Európe na desať výrobných závodov v siedmich krajinách.

Schreiber Foods je celosvetová spoločnosť so sídlom v Spojených štátoch, ktorej majitelia sú zároveň jej zamestnancami. S ročným obratom 4,5 miliardy eur je jedna z najväčších mliekarenských spoločností na svete. Spoločnosť má viac ako 7000 zamestnancov vo výrobe a v distribučných sieťach v Rakúsku, Brazílii, Bulharsku, Česku, Nemecku, Indii, Mexiku, Portugalsku, Španielsku, Uruguaji a v USA. Zatiaľ posledná investícia spoločnosti v Európe bol nákup výrobného závodu na Kanárskych ostrovoch v marci 2014.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM