Jakub Forgács Rôzne

Tínedžeri v Bystrici išli s farbou von: Päť miest, kam voláme dievčatá na prvé rande

Láska úraduje v každom veku. Svoje o tom vedia aj mladí Banskobystričania, ktorí len práve začínajú randiť, alebo už majú prvé randenia či frajerky za sebou. Spýtali sme sa ich, aké miesta volia, alebo by zvolili na prvé stretnutia s dievčatami práve v našom meste.

Ilustračný obrázok k článku Tínedžeri v Bystrici išli s farbou von: Päť miest, kam voláme dievčatá na prvé rande
45
Galéria
Zdroj: TASR

Zábava v klube na diskotéke či posedenie v podniku. Tak trávia spoločné chvíle aj mnohé mladé banskobystrické páriky. Romantické rande pod holým nebom je však u nich tiež stále v kurze. My sme sa preto spýtali, kam najradšej brávajú svoje polovičky na prvé rande. Týchto päť miest u nich zabodovalo najviac.

Do parkov

Každý Banskobystričan dobre pozná Mestský park či park pod Pamätníkom SNP. Okrem toho, že sú výbornými miestami na aktívne trávenie voľných chvíľ, či už na bicykli, korčuliach alebo behom, poznajú ich aj mladí zaľúbenci. Väčšina z nich si vybrala práve banskobystrické parky, za najvhodnejšie miesta na prvé rande. „Nočná prechádzka parkom má svoje čaro. Babu by som určite na rande zobral tam. A keď je teplo, môžeme sa aj vyvaliť do trávy a len tak, byť spolu jeden pre druhého,“ prezradil Dušan (17).

Centrum mesta

Banská Bystrica síce nemá veľké centrum, no stále má čo ponúknuť všetkým generáciám. Druhá najväčšia skupina našich mladých respondentov by si aj preto vybrala práve prechádku ním ako vhodnú na prvé rande. „Nechcel by som riskovať nejaké extrémy, pokiaľ to dievča ešte dobre nepoznám, nech sa aj ona cíti ako doma. A centrum mesta je fakt krásne. Keď sa viac oťukáme, vyberime si iné miesta,“ vysvetlil Roman (18) dôvod svojho výberu.

Na „Sucháč“

Hoci u mnohých mladých boduje napríklad aj také kino, stále sa nájdu aj romantici, ktorí vezmú dievča na rande do prírody, napríklad aj na taký Suchý vrch. „Podľa mňa je dôležité, aby sa frajeri na prvom rande lepšie spoznali a čas na rozhovor budú mať práve počas dlhých prechádzok na "Sucháči“," povedal Andrej (18), ktorý nezabudol podotknúť, že atmosféra takéhoto miesta je stvorená aj na prvý bozk či nežné objatia.

Belveder

Ak sa chcete zašiť, hlavne večer a vychutnať si romantiku bez toho, aby ste sa museli príliš vzdialiť od centra, skvelým tipom je podľa mladých aj Belveder. Stačí si vyjsť niekoľko desiatok metrov nad známe banskobystrické obchodné centrum a máte Banskú Bystricu ako na dlani. „Po kine alebo prechádzke mestom by som babu určite zobral sem. Je to miesto ako stvorené na prvý bozk. Obzvlášť večer má svoje čaro,“ poznamenal Roman (17).

Serpentíny na Urpíne

Tínedžerom sú dobre známe aj miesta, kam na rande chodievali Bystričania už od nepamäti. Jedným z nich sú aj serpentíny na Urpíne, kde sa dá dobre zašiť a v prítmí lesa si vychutnať prítomnosť toho druhého. „Má to svoje výhody, pretože je to iba kúsok od mesta a ste vlastne hneď v lese. S dievčaťom by som sa počas prvého rande vybral určite práve na Urpín alebo rovno na vrch kalvárie,“ pokračoval Juraj (16). Dodal však, že by to musela byť baba, ktorej nevadí aj trochu šľapania do kopca.

Čítajte tiež:

Fotograf, ktorý v našom meste cvakal už množstvo svadieb: Aj takéto krásne miesta ponúka Bystrica na fotenie

Zažite valentínske čaro so svojou polovičkou: 5 najromantic­kejších miest v Bystrici!

Foto: ilustračné

Januárové prebudenie Perinbaby v uliciach Bystrice v bohatej FOTOGALÉRII
45
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM