Zlatica Gregorová Kultúra

Tešte sa na parádne valentínske zážitky: V múzeu privítajú zaľúbené dvojice

Na Deň zaľúbených pripravili špeciálny program. Na svoje si prídu vyhľadávači výnimočných a netradičných zážitkov.

Ilustračný obrázok k článku Tešte sa na parádne valentínske zážitky: V múzeu privítajú zaľúbené dvojice
Zdroj: TASR

K Valentínovi

S príchodom sviatku Všetkých zaľúbených, ktorý oslávime 14. februára, sa roztrhlo vrece s podujatiami. Jedno z nich sa bude konať priamo v srdci Slovenska.

„Banskobystrickí zaľúbenci si môžu v piatok, počas sviatku sv. Valentína, odniesť z Thurzovho domu nielen nové historické poznatky a umelecké zážitky, ale aj originálnu spomienku na svoju lásku. V Zelenej sieni nájdu okrem vzácnych fresiek z 15. storočia pôvodný historický nábytok zo zbierok nášho múzea, ktorý dokonale dotvorí atmosféru fotenia v historických kostýmoch,“ Martina Saktorová zo Stredoslovenského múzea v Banskej Bystrici (SSM).

Súťaže aj foto

Ako ďalej prezradila manažérka SSM, nachystali aj súťaž pre páriky. „Dvojice, ktoré uverejnia zaľúbenú fotografiu zo Zelenej siene na sociálnej sieti a označia profil SSM spolu s hashtagom #muzeumslaskou, bude v pokladni Thurzovho domu čakať historický dokument s citátom o láske a menami zaľúbených ako pamiatka na netradičné valentínske rande,“ priblížila manažérka SSM Martina Saktorová. Od 15.00 do 17.00 h bude k dispozícii profesionálna fotografka.

Tradícia

Po predchádzajúcich úspešných akciách tak pokračujú v načatej tradícii.

„Aj tento rok sme sa rozhodli nadviazať na obľúbenú tradíciu valentínskych podujatí v SSM. Tentoraz majú naši návštevníci možnosť nielen vidieť, ale tiež si vyskúšať historické dobové kostýmy alebo sa posadiť do historického nábytku, ktorý môžu bežne obdivovať len z diaľky. Zároveň sme sa rozhodli práve na sviatok sv. Valentína spustiť predaj šperkov z dielne nadaných študentov Súkromnej školy umeleckého priemyslu Hodruša-Hámre, ktoré môžu byť nevšedným a originálnym darom ku Dňu zaľúbených. Sú súčasťou výstavy Umelecké remeslo od praveku po súčasnosť. Každý šperk je unikát,“ zdôraznil zástupca riaditeľa SSM Matúš Molitoris.

Foto: ilustračné

Ďalšie zaujímavé informácie a aktuálne správy z celého Slovenska si môžete zabezpečiť sledovaním Dnes24 a Facebooku. 

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM