Jakub Forgács Rôzne Správy

Bystričanka Ivana vo finále Miss Slovensko: Krásne ženy by som prirovnala k umeleckému dielu

Ako sama hovorí, s jej vášňou k umeniu sa spája láska ku kráse. Ivana Zvaríková sa prebojovala medzi 12-tku finalistiek prestížnej súťaže krásy. Toto o sebe prezradila...

Ilustračný obrázok k článku Bystričanka Ivana vo finále Miss Slovensko: Krásne ženy by som prirovnala k umeleckému dielu
8
Galéria
Zdroj: archív Ivany Zvaríkovej

Bystričanka Ivana Zvaríková (19) je absolventkou Gymnázia Jozefa Gregora Tajovského. Momentálne študuje na Vysokej škole múzických umení v Bratislave, kde aj žije. Mladá študentka sa nedávno, ako jedna z dvoch Bystričaniek, prebojovala do finálovej 12-tky v súťaži Miss Slovensko s poradovým číslo 6. Viac sme o nej zisťovali v rozhovore…

Dostala si sa až do finále prestížnej súťaže krásy. Čakala si až takýto úspech?

V živote som sa naučila, že nie vždy treba mať očakávania. Je to oslobodzujúce. Do všetkého, čoho sa chytím, dávam maximum a to ostatné, čo nie je na mne, nechám plynúť. Vtedy vás život začne milo prekvapovať. Takže aj postup do finálovej 12ky je pre mňa jedným prekrásnym prekvapením, ktoré si život pre mňa pripravil. 

Prečo si sa rozhodla prihlásiť?

Do súťaže som sa prihlásila najmä vďaka ocinovi, ktorý cítil, že to môže byť pre mňa skvelá príležitosť. A tak som nad tým začala viac premýšľať. Súťaž Miss Slovensko sledujem už od dievčatka a vždy sa mi páčila jej vysoká úroveň a charitatívne zameranie. Okrem sveta filmu a televízie ma veľmi zaujíma aj svet módy, a to je ďalší dôvod, prečo mám tento projekt rada. S mojou vášňou k umeniu sa spája láska ku kráse. Metaforicky by som prirovnala krásne ženy k umeleckému dielu. Preto súťaž Miss Slovensko vnímam ako prehliadku umeleckých diel. Keď hovorím o kráse, tak tým vždy myslím nielen tú vonkajšiu, ale i vnútornú. Lebo umelecké dielo zanechá silnú emóciu vtedy, keď sa krása snúbi s obsahom. 

Mala si už predtým nejaké skúsenosti s modelingom?

Skúsenosti s modelingom som doteraz nemala. 

Čím si podľa teba dokázala zaujať porotu?

Otázka čím som zaujala porotu je skôr smerovaná na ňu. Vždy som sama sebou a myslím si, že to je mojou najsilnejšou zbraňou. 

Podporujú ťa v súťaži aj tvoji rodičia či priateľ?

Rodina je mojím najväčším zázemím. Nech som sa v živote rozhodla pre čokoľvek, mala som v nej veľkú podporu a lásku. Takisto mám šťastie na priateľov, ktorí sa so mnou tešia a podporujú ma. V neposlednom rade ma podporuje aj priateľ, ktorý sa v minulosti modelingu venoval, takže od neho dostávam cenné rady. Za to všetko som veľmi vďačná. 

A čo hovoríš na ostatné dievčatá vo finále. Mali ste už možnosť, lepšie sa spoznať?

Zatiaľ máme za sebou len jedno sústredenie. No za tento krátky čas sme vytvorili príjemný kolektív. Vďačíme za to najmä nášmu tímu Miss Slovensko, ktorý pre nás vytvára rodinnú atmosféru a skvele sa o nás stará. 

Panuje medzi vami rivalita?

Ako som spomínala, s dievčatami tvoríme príjemný kolektív. Verím, že to pretrvá počas celej súťaže a všetky spolu si to užijeme.

Je niečo, z čoho máš pred finálovým večerom strach?

Určite mám v sebe pocit zodpovednosti a s tým sa spája tréma a isté obavy. Ale verím, že nás na finálový večer skvele pripravia a ten bude krásnym zakončením tohtoročnej Miss Slovensko 2020. 

Aký je tvoj recept na dokonalú postavu?

Aká je definícia dokonalosti? Na túto otázku asi neexistuje jednoznačná odpoveď. Ja sa snažím žiť zdravo. K tomu patrí vyvážená a rozmanitá strava, aktívny pohyb a dostatok tekutín. A myslím si, že keď je človek duševne spokojný a vyrovnaný, prejaví sa to aj na jeho fyzickom vzhľade.

Chcela by si sa modelingom aj živiť alebo máš po škole iné plány?

Som poslucháčkou prvého ročníka Filmovej a televíznej produkcie na Vysokej škole múzických umení v Bratislave. Štúdium ma veľmi baví a plne sa mu venujem. A čo mi život prinesie? Uvidím. Možno práve prostredníctvom účasti na projekte Miss Slovensko sa mi otvoria nové možnosti aj vo svete modelingu.

Ako najradšej tráviš voľné chvíle a ktoré miesta v našom meste máš najradšej?

Voľné chvíle najradšej trávim so svojimi najbližšími. V ich spoločnosti si naplno vychutnávam kino, operu, balet, divadlo, výstavy,… Lebo umenie z nás zmýva prach každodennosti. Je to môj malý únik z reality. Rovnako obľubujem poéziu, rada si zahrám na klavíri a som vášnivou cestovateľkou.

Banskú Bystricu milujem. Narodila som sa tu, vyrástla a teraz sa sem vraciam vždy keď je to možné. Takmer každý kúsok Bystrice sa mi spája s nejakou spomienkou. Námestie, uličky, kostoly, Urpín, Štátna opera, park SNP,… Je veľa miest, ktoré mám rada, no keby si mám vybrať jedno, je to okolie Kostola Nanebovzatia Panny Márie. Často sa tam chodím prejsť, sadnem si na hradby, ktoré sú pred kostolom a dobíjam baterky.

Zábery krásnej Ivany si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii!

V OBRAZOCH: Bystričanka Ivana sa prebojovala do finále Miss Slovensko
8
Galéria
Zdroj: archív Ivany Zvaríkovej
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM