Valentína Sedileková Rôzne Správy

Študenti bystrických gymnázií sa spojili. Na TEDx Youth vystúpi aj zlatý Tóth

Mladí ľudia môžu pod Urpínom zažiť čosi nevšedné. Špeciálna konferencia dá príležitosť desiatke rečníkov so slovenskými koreňmi. Na čo sa môžeme tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Študenti bystrických gymnázií sa spojili. Na TEDx Youth vystúpi aj zlatý Tóth
Zdroj: TASR

V sobotu 22. októbra sa v Banskej Bystrici uskutoční pod hlavičkou celosvetovej organizácie TED konferencia venovaná iniciatívnym mladým ľuďom. Banskobystrický TEDx s prívlastkom Youth privíta v priestoroch Divadla Štúdio tanca 10 rečníkov so slovenskými koreňmi žijúcich na Slovenku i v zahraničí, medzi ktorými nebude chýbať olympijský víťaz v chôdzi na 50 kilometrov Matej Tóth, mladá výskumníčka onkologických ochorení Emília Petríková či fotograf a reportér Tomáš Forró. Rečníci budú prezentovať svoje myšlienky, vízie a idey a otvárať dvere poznania z rôznych kútov života.

Čítajte tiež: Za snami sa oplatí kráčať. Americkí paralympionici v Bystrici zbúrajú bariéry

„Súčasťou bude tiež šesť workshopov, z ktorých si účastník pri prihlasovaní jeden vyberie. Workshopy s rozmanitými témami ako je jóga alebo multikulturalizmus s pomocou interaktivity mladých ľudí niečomu priučia, zabavia, dajú priestor na rozmýšľanie i prax,“ povedala Valentína Sedileková z TEDx Youth.

„Na akcii, ktorú organizuje šesť študentov z bystrických gymnázií, sa predstavia aj sponzori a organizácie, ktoré sa pomedzi reči budú môcť prezentovať. Celdennú konferenciu bude uzatvárať afterparty,“ dodala Sedileková.

TEDx okrem rozšírenia myslenia a poznania slúži na zoznamovanie a spájanie schopných mladých ľudí s chuťou tvoriť, zapájať sa či hľadieť nielen do smartfónu, ale aj okolo seba. Konferencia je otvorená pre „youth" z celého Slovenska. Vstupenka, ktorá zahŕňa registračný balíček, stravu a pitný režim, má hodnotu 9 eur. Divadlo Štúdio tanca otvorí svoje brány v októbrovú sobotu o 10:30. Organizátori sľubujú hodnotné zážitky – a rozhodne by nemal odísť nikto sklamaný.

Pozrite si v priloženej fotogalérii aj zábery z nočného bystrického tuning zrazu!

Čítajte tiež: FOTO: Nočný tuning zraz v Bystrici. Stovky krásnych strojov a hučiacich motorov

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Bystrica zažila nočný tuning zraz
30
Galéria
Zdroj: CarFamily
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM