Jakub Forgács Rôzne Správy

Za snami sa oplatí kráčať. Americkí paralympionici v Bystrici zbúrajú bariéry

Máte málo motivácie na robenie veľkých vecí? Myslíte si, že hendikep je prekážkou? Pod Urpínom vás už onedlho presvedčia o opaku!

Ilustračný obrázok k článku Za snami sa oplatí kráčať. Americkí paralympionici v Bystrici zbúrajú bariéry
Zdroj: YouTube.com

Občianske združenie Prístav nádeje pripravuje motivačné stretnutie s americkými sledge hokejistami. Uskutoční sa pod záštitou primátora Banskej Bystrice Jána Noska, a to v spolupráci s Embassy of the U.S.A. už najbližšiu nedeľu, 16. októbra na Radnici v Banskej Bystrici, krátko po 10.tej hodine dopoludnia.

„Dostali sme jedinečnú príležitosť ukázať Bystričanom a nielen im, že hendikep nemusí byť prekážkou, ale výzvou. Americkí vyslanci pre sledge hokej – Lonnie Hannah II. a Bradley Emmerson sú tou správnou motiváciou k uvedomeniu si, že vždy treba ísť za svojimi snami,“ hovorí organizátorka podujatia a predsedníčka OZ Prístav nádeje, Marcela Václavková Konrádová.

Ice sledge hockey – po slovensky „hokej na sánkach“, je obdoba ľadového hokeja pre telesne postihnutých. Na Paralympiáde vo Vancouveri diváci viackrát vypredali halu. V Turíne 2006 pre veľký divácky záujem organizátori na námestí nainštalovali veľkoplošnú obrazovku. „A teraz prinášame ľuďom jedinečnú príležitosť spoznať amerických vyslancov pre tento šport, aby nás prostredníctvom svojho životného príbehu inšpirovali k dosahovaniu svojich snov,“ dopĺňa predsedníčka združenia Václavková Konrádová.

Návštevníci spoznajú životné príbehy amerických paralympionikov, ktorí sú ukážkou toho, že hendikep neznamená vždy prekážku, ale stáva sa výzvou. Emocionálny zážitok umocní okúzľujúci spev vyštudovanej, ťažko zdravotne postihnutej speváčky Lucie Kmeťovej, ktorá je taktiež inšpiráciou pre nejedného z nás. Počas stretnutia s výnimočnými ľuďmi okúsite aj zaujímavé témy s koučkou Zuzanou Almáši Koreňovou. Pre návštevníkov Prístaváci napečú sladké dobroty a pripravia pohostenie, podujatie bude tlmočené a vstup na podujatie je pre všetkých návštevníkov zdarma.

Nebudú chýbať ani darčeky pre návštevníkov, nezabudnuteľná atmosféra a zabezpečený bezbariérový prístup. Organizátori aj preto veria, že podujatie „Motivačné stretnutie s americkými sledge hokejistami“ bude ideálnym priestorom na prekonávanie predsudkov a bariér a bude ideálnym miestom na stmeľovanie ľudí s hendikepom s intaktnou spoločnosťou.

Pozrite si v priloženej fotogalérii, ako nebo nad Bystricou zaplnili farebné šarkany!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Nad Bystricu vzlietli farebné šarkany
34
Galéria
Zdroj: On Point
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM