Jakub Forgács Rôzne Správy

Stretnutie generácií na Kališti v novom termíne. Toto všetko je pripravené pre návštevníkov

Pietna spomienka, pestrý program aj atrakcie pre najmenších. 13. ročník Stretnutia generácií je predo dvermi. Pozrite si program!

Ilustračný obrázok k článku Stretnutie generácií na Kališti v novom termíne. Toto všetko je pripravené pre návštevníkov
2
Galéria
Zdroj: TASR

Na Kališti sa bude v sobotu 23. júna konať už 13. ročník Stretnutia generácií. Podujatie sa koná pod záštitou predsedu vlády SR Petra Pellegriniho a predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja Jána Luntera. Čo všetko je pripravené pre návštevníkov?

Program 23. júna 2018

  • 9:00 Kultúrny program (pódium): Folklórne združeie Pohronci, Folklórne združenie Pohronec zo Sliača
  • 10:30 Ekumenická pobožnosť (pamätník)
  • 11:00 Pietna spomienka (pamätník): položenie vencov, hymna Slovenskej republiky, otvorenie, príhovory a pozdravy hostí, hymnické piesne Speváckeho zboru Hron, prechádzka Sadom života
  • 12:30 Kultúrny program (pódium): Folklórny súbor Poľana, Folklórna skupina Kýčera z Čierneho Balogu, Rusín Čendeš Orchestra

Ďalej sa návštevníci môžu tešiť na skúšku zdatnosti, Regrutačnú skupinu OS SR, Záchrannú brigade Hasičského a záchranného zboru Žilina, ukážky kynológie Vojenskej polície, ukážky lukostreľby, ukážky modelov lietadiel a terénnych vozidiel, ukážky sokoliarskej skupiny Biatec. Pre najmenších bude pripravené zábavné detské ihrisko, ale aj športové, vedomostné a zábané hry (Junior Centrum).

Počas podujatia prebehne aj vyhodnotenie súťaže Medzníky 2. svetovej vojny. Návštevníci sa budú môcť prejst Partizánskou republikou, navštíviť expozície Národej kultúrnej pamiatky Kalište a pamätnej izby v Balážoch. Zároveň prebehnú turistické pochody Donovaly – Kalište a Špania Dolina – Kalište.

Ako sa dopraviť na Kalište?

Odchod Príchod
Banská Bystrica, železničná stanica Kalište
8:00 8:40
8:30 9:10
9:00 9:40
Odchod Príchod
Kalište Banská Bystrica
16:00 16:40
16:30 18:10

Autobusy budú označené „Kalište 2018“ a číslom autobusu s tým, že účastníci budú prepravovaní späť autobusom, ktorým sa na podujatie doviezli. Organizátori odporúčajú pre záujemcov, aby využili v maximálnej miere autobusovú dopravu, nakoľko sú na Kališti obmedzené parkovacie miesta pre osobné motorové vozidlá.

V OBRAZOCH: V Kališti sa stretli tísice ľudí. Spomínali na hrôzy vojny
2
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM