Jakub Forgács Iné športy

Streľba na kôš či florbalovú bránku? Bystrickí seniori ukážu, že vek je len číslo

Pod Urpínom sa chystá veľké športové zápolenie. Sily si medzi sebou zmerajú dôchodcovia hneď v niekoľkých disciplínach.

Ilustračný obrázok k článku Streľba na kôš či florbalovú bránku? Bystrickí seniori ukážu, že vek je len číslo
8
Galéria
Zdroj: Športiáda seniorov

Športiáda seniorov má už stále miesto medzi podujatiami, ktoré sa konajú v Banskej Bystrici. Jej cieľom je zaktivizovať seniorov a seniorky a poukázať na to, že prospešnosť cvičenia v seniorskom veku významne prispieva k udržaniu zdravia a kvality života, ako aj k prevencii srdcovo-cievnych ochorení, Alzheimerovej a Parkinsonovej choroby. Slovenská biatlonistka Martina Halinárová-Jašicová sa stala ambasádorkou šiesteho ročníka tohto obľúbeného podujatia, ktoré sa skutoční v stredu 12. júna v Banskej Bystrici.

Areál Centra voľného času ako aj Komunitného centra Havranské v júni opäť privíta športujúcich seniorov a seniorky, ktorí si zmerajú sily v rôznych disciplínach a zároveň sa navzájom spoznajú, spriatelia. Športiáda odštartuje už v utorok 11. júna stolnotenisovým turnajom, ktorý je jej súčasťou už štyri roky. Nesúťažne sa záujemcovia a záujemkyne môžu zapojiť aj do turnaja v petangu, ktorý sa tiež koná v utorok. Druhý deň Športiády, streda 12. júna, sa bude niesť v znamení súťaží jednotlivcov – hod šípkami na terč, hod loptou na basketbalový kôš a cornhole, hod vreckami naplnenými kukuricou na vyvýšenú plošinu s otvorom. Trojčlenné družstvá budú súťažiť v troch disciplínach, v streľbe na florbalovú bránku, disc golfe a hode petangovými guľami na cieľ.

Športiáda seniorov 2019 je určená pre seniorov a denné centrá z Banskej Bystrice, ako aj pre seniorov z okolitých obcí. Záujemcovia o účasť v súťažiach sa môžu do 3. júna 2019 prihlásiť na: anezur.franova@gmail.com, 0911 833 637 alebo prostredníctvom denných centier, kde nájdu aj ďalšie informácie o propozíciách, súťažiach a priebehu podujatia.

Športiádu seniorov organizuje Regionálne centrum AkSen o.z., aktívny senior, spolu s dobrovoľníkmi z Banskobystrického okrášľovacieho spolku a s Centrom voľného času Havranské .

Športiáda seniorov
8
Galéria
Zdroj: Športiáda seniorov
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM