Jakub Forgács Správy

PROGRAM plný športu. Tieto podujatia v najbližších týždňoch rozhýbu Bystričanov

Koncom mája, no ani počas júna sa obyvatelia v meste pod Urpínom rozhodne nebudú nudiť. Bystrica bude žiť pohybom.

Ilustračný obrázok k článku PROGRAM plný športu. Tieto podujatia v najbližších týždňoch rozhýbu Bystričanov
4
Galéria

Program plný pohybu deti predbežne odštartovali už 7. mája v rámci podujatia Sásovský trojboj na ZŠ Ďumbierska. V aktívnom duchu budú pokračovať aj od 23. mája do 6. júna 2019, keď sa uskutočnia Olympijské festivaly detí mesta Banská Bystrica. Určené sú pre žiakov prvého stupňa banskobystrických základných škôl, ktorí si vo štvrtok, 23. mája 2019 zmerajú sily v obnovenom športovom areáli ZŠ J. G. Tajovského na Gaštanovej ulici a 6. júna 2019 budú súťažiť v športovom areáli ZŠ Golianova. Olympijský festival detí pre druhý stupeň žiakov sa uskutoční v stredu, 29. mája 2019 v športovom areáli základnej školy na Golianovej ulici. Súťažiť sa bude v atletike – beh na 60 m a beh na 800 m, v skoku do diaľky či štafetovom behu 4 × 250 m. Dievčenské kolektívy si zmerajú sily v basketbale a vybíjanej, chlapčenské tímy vo futbale a florbale. Informovala o tom hovorkyňa primátora Dominika Mojžišová.

„Pohyb je dôležitou súčasťou nášho života. Som rád, že aj napriek tomu, že žijeme v modernej dobe plnej technológií, športové aktivity majú u detí stále úspech. Tento rok sa na olympijských festivaloch zúčastní približne 1 200 žiakov, ktorí sú plní elánu a vždy súťažia s radosťou a odhodlaním. Všetkým im držím palce,“ hovorí primátor mesta Ján Nosko.

Už v piatok, 31. mája 2019 od 15:30 Bystričania oslávia v Parku pod Pamätníkom SNP Medzinárodný deň detí. Program bude bohatý. Najmenším, ale a široká verejnosť sa môžu tešiť na kultúrne, športové i spoločenské aktivity a chýbať nebudú ani významné osobnosti z oblasti športu. Začne sa streľbou z laserových pušiek s trojnásobnou olympijskou víťazkou Anastasiou Kuzminovou a nasledovať bude autogramiáda našich Baranov – Majstrov Slovenska z HC´05 iClinic Banská Bystrica. Deti sa môžu tešiť aj na veľa nesúťažných aktivít, ktoré im spríjemnia ich deň.

Medzi ďalšie významné akcie už tradičné patrí aj Banskobystrický maratón. Bežci z rôznych kútov sveta sa v našom meste stretnú už 8. júna 2019. Výbornú atmosféru zažijú aj škôlkari či skôr narodení Banskobystričania. Štadión SNP Štiavničky sa rozozvučí detským smiechom v stredu, 12. júna 2019 počas Športovej olympiády detí materských škôl o Putovný pohár primátora mesta. V ten istý deň si zmerajú sily aj najstarší obyvatelia na Športiáde seniorov 2019 v CVČ Havranské. Nedeľu, 16. júna 2019 záujemcom spríjemní obľúbené podujatie Naučme deti športovať v areáli ZŠ Golianova, ktorého súčasťou sú aj známi športovci. Okrem toho, že prinesie radosť účastníkom, má aj charitatívny rozmer. Vyzbierané finančné prostriedky budú venované handicapovaným deťom z banskobystrických občianskych združení Nožička a PONS.

Mesto Banská Bystrica participuje aj na podujatí Športuj Slovensko, ktorého organizátorom je Slovenský olympijský a športový výbor. Uskutoční sa 23. júna 2019 v Parku pod Pamätníkom SNP. Hlavným cieľom projektu je dať hravým, nenúteným a zábavným spôsobom rodičom návod na to, ako vychovávať aktívne a zdravé deti.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Banská Bystrica bude žiť športom
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM