Jakub Forgács Kultúra

Stredoslovenská galéria v jedinečnom projekte. Tisíce diel už nájdete aj na webe

Viac ako 13 000 diel zo zbierky Stredoslovenskej galérie nájdete už aj v online katalógu výtvarných diel. Pridala sa k siedmim ďalším slovenským galériám v projekte.

Ilustračný obrázok k článku Stredoslovenská galéria v jedinečnom projekte. Tisíce diel už nájdete aj na webe
23
Galéria
Zdroj: TASR

Stredoslovenská galéria (SSG) v Banskej Bystrici sa pridala ku galériám, ktoré diela zo svojich zbierok zverejňujú na stránke Web umenia. Online katalóg výtvarných diel zo slovenských galérií sa tak rozšíril o viac ako 13 000 diel zo zbierky SSG a zaradila sa tým medzi najväčších prispievateľov do projektu, hneď po Slovenskej národnej galérii. Informovala o tom SSG.

Viac ako 8500 diel SSG si môžu návštevníci pozrieť na Webe umenia vo vysokom rozlíšení a skúmať ich detaily. Najväčšiu časť pridaných diel tvoria grafiky v rôznych technikách, v zbierke však možno nájsť i množstvo kresieb, skíc, fotografií a malieb, zobrazujúcich krásy stredného Slovenska, portréty i abstraktné motívy.

Výtvarné diela zo SSG sa na Webe umenia stretnú so zbierkovými predmetmi siedmich ďalších slovenských galérií, ktoré sa zapojili do projektu Digitálna galéria.

Pozrite si v priloženej fotogalérii aj krásu vianočnej výzdoby v uliciach nočnej Bystrice!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Krása Vianoc v uliciach nočnej Bystrice
23
Galéria
Foto: Peter Braciník
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM