Jakub Forgács Iné športy

Stovky študentov v akcii. S mapami a buzolami spoznali krásy bystrického regiónu

Takmer 500 študentov z viac ako troch desiatok krajín si zmeralo sily. Počas Majstrovstiev Európy dorastu v orientačnom behu ovládli mesto i banícke okolie.

Ilustračný obrázok k článku Stovky študentov v akcii. S mapami a buzolami spoznali krásy bystrického regiónu
9
Galéria
Foto: Martin Jonáš

Orientačný beh sa už dávno stal vrcholovým športom a v týchto dňoch sa o tom presvedčilo aj Európske mesto športu pre rok 2017 Banská Bystrica, ako aj Banská Štiavnica a obec Špania Dolina, ktoré boli dejiskom Majstrovstiev Európy dorastu v orientačnom behu. Takmer 500 študentov z viac ako troch desiatok krajín otestovalo krásy prírody banskobystrického regiónu. Informovala o tom hovorkyňa primátora Zdenka Marhefková.

„Radi sme podporili podujatie s bohatou zahraničnou účasťou. Organizátori môžu byť pyšní, že si dokázali vybudovať takú medzinárodnú autoritu a akceptáciu, vďaka čomu sa akcia mohla uskutočniť v Banskej Bystrici. Verím, že v Európskom meste športu a blízkom okolí si mládež prepojenie krásnej prírody a športu naplno užila a mohla sa zoznámiť s bohatou históriou a baníckymi tradíciami nášho regiónu,“ konštatoval primátor Ján Nosko.

Ako doplnil riaditeľ pretekov Igor Patráš, počas víkendu si účastníci zasúťažili aj na dlhej trati na Suchom vrchu a absolvovali štafety. Všetko v duchu motta pretekov spájajúcich orientačných bežcov: Zážitky, príroda a priateľstvo.

Pozrite si v priloženej fotogalérii aj krásy Bystrice, zachytené zo Suchého vrchu!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Bystrica z výšky Suchého vrchu
9
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM