Jakub Forgács Rôzne

Sto súťažných diel, 18 nominácií a šesť víťazov... Jedinečná príležitosť, spoznať v Bystrici umenie architektov

Zaujímate sa o architektúru alebo si radi pozriete kreativitu tvorcov? Potom zbystrite pozornosť. Aha, čo sa dá vidieť v meste pod Urpínom!

Ilustračný obrázok k článku Sto súťažných diel, 18 nominácií a šesť víťazov... Jedinečná príležitosť, spoznať v Bystrici umenie architektov
Foto: Michaela Katonová / Zdroj: Dnes24.sk

V Stredoslovenskej galérii, v Bethlenovom dome v Banskej Bystrici, sa vo štvrtok podvečer uskutočnila vernisáž výstavy Ceny Slovenskej komory architektov za architektúru CE•ZA•AR 2015. Výstava prezentuje prihlásené diela do posledného ročníka súťaže. Je putovná a umenie architektov už mali možnosť spoznať v niektorých vybraných mestách. V Banskej Bystrici potrvá do 30. marca.

Ako informoval za organizátorov Tomáš Sobota, v XIV. ročníku CE•ZA•AR bolo spolu 100 prihlásených súťažných diel, z ktorých odborná porota vybrala 18 nominácií a šesť víťazov v kategóriách Rodinné domy, Bytové domy, Občianske a priemyselné budovy, Rekonštrukcia a obnova budov, Interiér a Exteriér. Okrem toho bola na základe internetového hlasovania Hospodárskych novín udelená i Cena verejnosti.

„Ocenenie CE•ZA•AR zdôrazňuje kultúrnu hodnotu architektonických diel, podporuje excelentnosť profesionálnych výkonov architektov, poukazuje na kvalitu budovaného životného prostredia a predovšetkým kultivuje verejné povedomie o architektúre ako takej,“ dodal Sobota.

Čítajte tiež:

Na bystrickej UMB boli na pretrase problémy školstva: Upozornilo sa na to, že v škole musia zaháňať troch nepriateľov

Získajte rýchly prehľad, čo zaujímavé v Bystrici môžete zažiť: Tipy našej redakcie na nastávajúci víkend

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM