Jakub Forgács Rôzne Správy

Stávka bystrického primátora s rektorom UMB. V hre je balík peňazí pre dobrú vec

Nie je stávka ako stávka! Za dôkazom netreba chodiť ďaleko. Stačí byť v Bystrici na správnom mieste a kúpiť si punč!

Ilustračný obrázok k článku Stávka bystrického primátora s rektorom UMB. V hre je balík peňazí pre dobrú vec
3
Galéria
Zdroj: TASR

Tradičné podujatie Banskobystrických Vianoc s ušľachtilou myšlienkou nemôže chýbať ani tento rok. „Primátor Ján Nosko pozýva pred radnicu na teplý vianočný nápoj všetkých Banskobystričanov už tento piatok, 16. decembra o 16:00 hod. Príležitosť vychutnať si punč a podporiť dobrú vec ponúkne na Luciu, 13. decembra od 12:00 aj vedenie Univerzity Mateja Bela (UMB),“ uviedla hovorkyňa primátora Zdenka Sekerešová. Výťažok z primátorského a univerzitného charitatívneho punču poputuje dobrovoľníkom Slovenského Červeného Kríža na vybavenie Humanitárnej jednotky v Banskej Bystrici.

Stánok pred Radnicou na Námestí SNP privíta v utorok a v piatok všetkých, ktorí chcú pomáhať druhým. „Oba dni sa zároveň ponesú v znamení stávky medzi primátorom mesta a rektorom UMB Vladimírom Hiadlovským, ktorá spočíva v tom, komu sa podarí vyzbierať viac financií,“ pokračovala Sekerešová.

„Všetkých srdečne pozývam na piatkový pohárik teplého punču. Som presvedčený, že spoločnými silami podporíme ušľachtilú myšlienku.S rek­torom sme sa dohodli, že ten, kto prehrá, doplatí z vlastného vrecka k vyzbieranému výťažku sumu vo výške dvesto eur. Verím, že súťaživosť Banskobystričanov sa ukáže aj tentokrát a budeme úspešní,“ hovorí primátor Ján Nosko.

V primátorskom stánku bude v piatok na predaj aj špeciálny hrnček s vianočným motívom. O program sa postará Folklórny súbor Partizán a Detský folklórny súbor Dratvárik zo Slovenskej Ľupče.Univerzitný stánok bude súčasťou vianočných trhov po prvý raz.

„Trinásty december sa tento rok bude niesť v duchu univerzitných vianočných osláv. Na Námestí SNP sa na podujatí Od Lucie do Vianoc, čarovná je každá noc, predstaví Univerzitný folklórny súbor Mladosť a Komorný orchester inštrumentálnych súborov Mladosť. Zároveň bude vedenie univerzity a fakúlt ponúkať nielen našim študentom, zamestnancom, ale pevne verím, že aj verejnosti univerzitný punč. Výťažok z neho sme sa rozhodli venovať rovnakej organizácii ako primátor mesta. Budeme radi, ak verejnosť uvíta myšlienku univerzity priblížiť sa občanom mesta a podporí svojou účasťou zámer nielen primátorského, ale aj univerzitného punču,“ hovorí rektor Vladimír Hiadlovský.

Pozrite si v priloženej fotoalérii aj zábery z minuloročného primátorského pun­ču!

V OBRAZOCH: Primátorský punč v Bystrici v roku 2015
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM