Jakub Forgács Správy

Starostka 2. najsympatickejšej obce okresu: Dolný Harmanec má návštevníkom čo ponúknuť

Stovky ľudí vyjadrili svoje sympatie ku obci Dolný Harmanec. Starostka obce Alena Necpalová netajila radosť.

Ilustračný obrázok k článku Starostka 2. najsympatickejšej obce okresu: Dolný Harmanec má návštevníkom čo ponúknuť
10
Galéria
Zdroj: Obec Dolný Harmanec

Prednedávnom rozhodovali čitatelia nášho portálu o najsympatic­kejšej obci okresu Banská Bystrica. Prvenstvo sa ušlo horehronskej obci Medzibrod, ktorá získala 708 hlasov. Na druhom mieste sa umiestnil neďaleký Dolný Harmanec s 519 hlasmi. Oslovili sme preto starostku obce Alenu Necpalovú, ktorú úspech Dolného Harmanca potešil.

„Výsledok nás milo prekvapil. Úspech nijako nepreceňujeme, bolo to o tom, že sa zmobilizovali hlavne mladí ľudia na sociálnych sieťach. Prinieslo nám to trošku zviditeľnenie, pretože máme návštevníkom čo ponúknuť,“ povedala Necpalová pre portál Bystrica 24.

Starostka vymenovala aj najväčšie zaujímavosti, ktoré sa dajú obdivovať v okolí obce. „Sú nimi známa Harmanecká jaskyňa s úžasnou vyhliadkou, rizne – unikátny funkčný vodný žľab Rakytovo, Horský hotel Kráľova studňa – Krížna, krásne cyklotrasy v Národnom parku Veľká Fatra, nádherne zrekonštruovaná vodná elektráreň, kde jej majiteľ p. Záruba vždy rád a so zanietením porozpráva históriu elektrárne, prírodné vodopády, či najdlhší tunel na Slovensku s dĺžkou 4 698 m,“ vymenovala.

„Potulky okolitou prírodou sa u nás určite vždy oplatia. Ako maličká obec disponujeme multifunkčným ihriskom (vybudovaného z vlastných zdrojov), posilňovňou, miestnosťou pre deti a tínedžerov, kde organizujeme (a nie len pre naše deti) rôzne tvorivé dielne, premietanie rozprávok na plátne a iné. Keďže nás v tomto roku čaká veľká rekonštukcia vodovodu, prispôsobili sme tomu aj naše tohtoročné aktivity v rozvoji obce,“ dodala Necpalová.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery obce Dolný Harmanec a krás z jej okolia!

V OBRAZOCH: Dolný Harmanec a krásy jeho okolia
10
Galéria
Zdroj: Obec Dolný Harmanec
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM