Jakub Forgács Správy

Starosta najsympatickejšej dediny v okrese: Medzibrod je miestom pre rodinu a oddych

Najväčšie sympatie si v našej ankete získala horehronská obec Medzibrod. Starosta si váži ľudí, ktorí sa vedia hrdo hlásiť k svojej domovine.

Ilustračný obrázok k článku Starosta najsympatickejšej dediny v okrese: Medzibrod je miestom pre rodinu a oddych
4
Galéria
Zdroj: Obec Medzibrod

O titule najsympatickejšej obce v okrese Banská Bystrica rozhodovali naši čitatelia. Už v prvých dňoch hlasovania začal rebríček popularity dediniek naberať kontúry. Najväčšími favoritmi boli do poslednej chvíle obce Medzibrod a Dolný Harmanec. So slušným rozdielom hlasov nakoniec zvíťazila horehronská obec Medzibrod, ktorú podporilo 708 hlasujúcich. Dolný Harmanec skončil druhý a tretiu priečku obsadilo Brusno

Príjemné prekvapenie

Na čele obce Medzibrod stojí starosta Pavol Svetlík. Ako hovorí, Slovensko je jednou nádhernou krajinou a dedinky v banskobystrickom okrese nie sú výnimkou. „Naozaj máme mnoho prekrásnych kútov v našom regióne, kde sa návštevníci môžu zastaviť a vybrať si z rozmanitej ponuky prírodného a kultúrneho dedičstva. Preto je pre mňa ako starostu príjemným prekvapením, že Medzibrod obstál v tejto veľkej konkurencii pri hlasovaní o najsympatickejšiu obec,“ uviedol pre spravodajský portál Bystrica 24 Svetlík.

„Myslím si, že vždy je potešujúce, keď miestni občania alebo návštevníci vyjadria sympatie voči obci. Či už je to hlasovaním alebo inou formou. Vážim si ľudí, ktorí sa vedia hrdo hlásiť k svojej domovine. Pre ich pozitívny prístup k životu a postoj k spoločnosti. Hlavne v dnešnej dobe, keď sa aj pod vplyvom nemenovaných politikov moderným slovníkom stalo na všetko nadávať, všetko kritizovať a našu krajinu nazývať hanebne „čiernou dierou“. Na druhej strane výsledky hlasovania netreba nejako extra preceňovať,“ pokračoval Svetlík.

Miesto pre rodinu a oddych

„Medzibrod je v prvom rade miestom pre rodinu a oddych. Prírodu, jej atmosféru a pokoj je cítiť všade naokolo. No zároveň naša obec sa nachádza len 15 km východne od krajského mesta Banská Bystrica a i z tohto dôvodu hlavne v posledných rokoch zaznamenávame zvýšený záujem o bývanie. Medzibrod, to sú aktívne organizácie, združenia, prispôsobiví občania. Ich zásluhou sa formujú miestne komunity, organizujú sa spoločenské podujatia. Je požehnaním pre obec, že v nej žijú skupiny jednotlivcov, ktorí nemyslia len na seba,“ povedal Svetlík so slovami, že sa na úkor vlastného času a energie vedia oddať správnej veci s cieľom urobiť radosť druhým bez nároku na honorár.

Ako hovorí starosta, v každom prípade by si návštevníci Medzibrodu nemali nechať ujsť prechádzky krásnou prírodou Slovenského Rudohoria alebo Nízkych Tatier. „Konkrétne odporúčam navštíviť chránenú prírodnú rezerváciu Máčková, ktorá je súčasťou NAPANTu a vyznačuje sa výskytom vzácnych a chránených druhov rastlín. V medzibrodskom chotári si na svoje prídu okrem turistov a priaznivcov cykloturistiky aj vodáci. Táborisko Majerka je určené pre všetkých, ktorí sa rozhodli splaviť druhú najdlhšiu slovenskú rieku Hron,“ vymenoval.

Počas roka sa v Medzibrode organizuje viacero športových, kultúrnych a spoločenských podujatí. Tieto tradičné akcie sa tešia širokej obľube miestnych občanov i návštevníkov zo širokého okolia. „Spomeniem aspoň niektoré – Tajovského divadelné dni, Otvorenie leta, Deň zvrchovanosti, Haruľová šou… Na záver nemôžem nespomenúť veľmi obľúbené ochotnícke divadlo. Divadelné predstavenia v podaní Medzibrodského kočovného divadla určite dokážu potešiť nejedného náročného diváka,“ dodal Svetlík.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z obce Medzibrod!

V OBRAZOCH: Krásy obce Medzibrod, najsympatickejšej dediny okresu
4
Galéria
Zdroj: Obec Medzibrod
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM