Jakub Forgács Kultúra

Stand-up show, Miroslav Donutil aj duel s Nitrou. PREHĽAD akcií v Bystrici počas týždňa

Kam sa oplatí vyraziť počas nadchádzajúcich dní? Bystričania sa môžu tešiť na koncerty, predstavenia aj zápolenie na ľade.

Ilustračný obrázok k článku Stand-up show, Miroslav Donutil aj duel s Nitrou. PREHĽAD akcií v Bystrici počas týždňa
23
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

ADVENTNÝ KONCERT

16. decembra o 19:00, Katedrála sv. Františka Xaverského

Nenechajte si ujsť jedinečný hudobný zážitok. Návštevníkom sa predstavia Dievčenský a miešaný spevácky zbor aj Komorný orchester a sólisti Konzervatória.

DEBRIS COMPANY | PETER LOMNICKÝ – JÓB

16. decembra, Divadlo Štúdio tanca

Jób je provokatívnym dialógom o nádeji a zmysle ľudskej existencie v situáciách zdanlivo nezmyselných. Sučasný svet založený na logike a chladnej dokonalosti a neomylnosti kontrastuje s krehkou, bezbrannou dušou človeka, podliehajúcou náhode a zápasiacou s vlastným tieňom a vlastnou nedokonalosťou.

TAJOMSTVÁ VIANOČNÉHO KRBU

18. decembra o 19:00, Aula SZU

Veselo aj vážne o Vianociach. O predvianočnom čase, ako aj o prípravách na najkrajšie sviatky roka. O zhone a tešení sa; o mužsko – ženských prioritách; o detských aj dospeláckych očakávaniach spojených s príchodom Ježiška…

TEMNÉ KECY

19. decembra o 19:00, Urban spot

Temné Kecy prinášajú najdrsnejšiu stand-up comedy show na Slovensku a premiérový program, ktorý sa rozhodne oplatí vidieť. Baviť vás budú: Jerry “Veľmajster” Szabó, Ivo “Ladižo” Ladižinský, Dano Čistý, Jirka Jakima (špeciálny hosť CZ), Libor Macháček (špeciálny hosť CZ) a hudobný hosť – Mirka Miškechová.

LONGITAL MAUNA TOUR A UMELECKÝ SÚBOR DŠT

19. decembra o 19:00, Divadlo Štúdio tanca

Longital je trio, ktoré tvorí Daniel Salontay a Shina, hudobní svetobežníci z kopca nad Dunajom, ktorý sa kedysi volal Longital a Marián Slávka, bubeník a klavirista, ktorý sa k ním vrátil po rokoch. Kozmopolitný názov korešponduje so životom umeleckej a životnej dvojice – pravdepodobne najrozcestovanejšia slovenská skupina zahrala v dvanástich krajinách Európy, Amerike a Kanade.

KRST KNIHY „FILIP JÁNOŠÍK NA ÚTEKU“

20. decembra o 19:00, Radnica

Románový debut o rozchode, výpovedi, himalájskom treku, budhistickom kláštore, hašišových koláčoch, nekrofilných kanibaloch, osobnom stretnutí s Dalajlámom, živote bollywoodskej filmovej hviezdy a o prerode zatrpknutého cynika na naivného slniečkara.

MIROSLAV DONUTIL – VIANOCE ONE MAN SHOW

20. decembra o 19:00, Aula Beliana

Obľúbený český herec sa predstaví vo svojom novom vianočnom programe a svojimi príhodami a ich geniálnym podaním vás dokáže rozosmiať, fantasticky zabaviť, ohúriť, ba dokonca aj rozplakať. Nenechajte si ujsť Vianočnú show aktuálne najlepšieho českého rozprávača a zabávača.

CHOCOLATE PUMA

20. decembra o 19:00, Ministry of Fun

Chocolate Puma je holandské duo DJov, ktoré tvorí René ter Horst a Gaston Steenkist. Hudbu začali produkovať začiatkom 90. rokov a vydávali klubové hity pod rôznymi umeleckými menami. Najslávnejšie sú pravdepodobne The Good Men, Jark Prongo a René et Gaston.

ZIMNÝ TRH V ZÁHRADE

21. decembra o 10:00, Záhrada – CNK

Cieľom trhu je dať priestor výrobcom domácich produktov a ručne vyrábaných a designových úžitkových či dekoračných vecí. A ponúknuť ľuďom originálne výrobky priamo od ich tvorcov.

ĽUDOVÁ HUDBA STANA BALÁŽA… DO BETĽEMA

21. decembra o 17:00, Aula SZU

Ľudová hudba Stana Baláža ponúka svoj premiérový koncert, spolu so svojími hosťami. Rýdzo folklórne skladby z hudobnej oblasti horného Šariša v kvalitnom spracovaní skvelých muzikantov sú nosnou časťou predstavenia.

MDMS tour 2019

21. decembra o 21:00, Ministry of Fun

Skupina DMS prichádza s novým albumom s názvom MDMS na ktorom skupina získala platinu už v predpredaji. Zažiť môžete krst, ktorý sa uskutoční v Bystrici.

HC '05 iCLINIC BB – HK NITRA

22. decembra o 17:00, Zimný štadión

Bystrických hokejistov čaká odveký rival. Pod Urpínom si sily zmerajú s hráčmi HK Nitra.

V priloženej fotogalérii si môžete pozrieť aj zábery rozsvietenej vianočnej výzdoby v uliciach Bystrice!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Vianočná výzdoba po zotmení rozžiari Bystricu. Pozrite na tú nádheru
23
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM