Iné športy

Športovci, toto neprehliadnite: Registrácia na Banskobystrický maratón je spustená

Na svoje si prídu bežci, korčuliari aj kolobežkári. Aj v roku 2019 zažije mesto pod Urpínom jedinečný večerný maratón. Čítajte viac!

Ilustračný obrázok k článku Športovci, toto neprehliadnite: Registrácia na Banskobystrický maratón je spustená
64
Galéria
Foto: Radovan Štrkula

V sobotu 1. decembra sa spustila registrácia na 8. ročník Banskobystrického maratónu. Ten sa bude konať v sobotu 8. júna 2019. Večerný júnový koncept sa veľmi osvedčil, preto v ňom budú organizátori rozhodne pokračovať. “Je to jediný večerný maratón široko ďaleko. K bežeckým disciplínam, ako polmaratón a maratón, sme pridali veľmi obľúbený 4,2km minimaratón nielen pre deti, ale celé rodiny, seniorov a všetkých, ktorí s behom začínajú. Jedinečnosťou je aj trojčlenná polmaratónska štafeta. Štart a dobeh bude opäť v chráme atletiky, na atletickom štadióne na Štiavničkách,“ začal svoje rozprávanie Miroslav Štrba, organizátor podujatia.

Rovnako samostatný blok pre účastníkov na kolieskach si našiel svojich priaznivcov, aj pre nich bude pripravená úplná uzávera ciest od motorovej dopravy a štart a cieľ pred nákupným centrom Europa SC s veľkou funzónou a pódiom.

Zdroj: YouTube.com

Je to multišportový koncept, ktorý láka svojou jedinečnou večernou atmosférou, interaktívnou okruhovou traťou, kde v každom momente každý účastník vidí súperov, kamarátov, kde sa vie rýchlo zorientovať kde je občerstvenie a kde sú jeho najbližší, ktorí ho majú možnosť stále povzbudzovať. Na konci kola si každý účastník môže zobrať náramok na ruku, ktorý mu pomôže v počítaní kôl. „Práve s okruhovou traťou boli spojené rôzne reakcie od účastníkov, keď sme prvýkrát predstavili tento koncept v decembri roku 2017, po samotnom podujatí v júni tohto roku sa ale aj od nich potvrdilo, že takto postavená rýchla a rovinatá trať, je jednoznačne prednosťou a niečím, čo rozhodne bude v budúcnosti lákadlom,“ pokračoval Štrba.

Samotný 7km okruh má len 16m prevýšenie a iba dve 180 stupňové otočky, celý je viacmenej rovný, široký, krásne jemne nasvietený s hudbou a svetelnými efektami. Po odbehnutí troch okruhov v prípade polmaratóncov a šiestich okruhov v maratóne si všetci bežci užijú posledných 750m smerom na štadión. „Už všetci vedia, že bežia do cieľa. To je ten zázračný priestor, kde každý ešte nájde v sebe skrytú silu, kde každý hľadá svojich najbližších, aby sa s nimi objal, prípadne pozdravil, kde každý cíti históriu veľkých víťazstiev na posledných metroch tartanu atletického štadióna. Je to úžasný moment a je úplne jedno, či máte za sebou 4,2km, polmaratón alebo samotný maratón,“ dodal Štrba so slovami, že podujatie končí žrebovaním o nádherné ceny a fantastickým polnočným ohňostrojom.

Tu sú všetky disciplíny, na ktoré sa môžete prihlásiť:

Bežecké:

  • 4,2km Minimaratón pre všetkých
  • 3-členná polmaratónska štafeta
  • Polmaratón
  • Barefoot polmaratón
  • Maratón

Disciplíny na kolieskach:

  • Inline polmaratón
  • Handbike polmaratón
  • Kolobežky polmaratón
  • 7km hobby na kolieskach

V sobotu 1. decembra bola otvorená registrácia aj na všetky ďalšie podujatia Marathon BB Tour a Marathon BB miniTour 2019.

Prijmi výzvu! Run the Night!

Pozrite si na priložených videách animáciu trate, ako aj video a foto z minuloročného Banskobystrického maratónu!

Zdroj: YouTube.com
V OBRAZOCH: Registrácia na Banskobystrický maratón 2019
64
Galéria
Foto: Radovan Štrkula
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM