Jakub Forgács Kultúra

Špeciálny PREHĽAD: Čo sa dá v Bystrici zažiť počas tohto týždňa?

Nesedieť doma, ale vyraziť si von, to dokáže neraz príjemne vyventilovať hlavu. A v Banskej Bystrici tak môžete učiniť aj v priebehu tohto týždňa. Pozrite, aj toto sa u nás chystá...

Ilustračný obrázok k článku Špeciálny PREHĽAD: Čo sa dá v Bystrici zažiť počas tohto týždňa?
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

NOX QUAEROX

9. novembra 2015 o 19:00 hod., Záhrada CNK

Už po 4. raz sa bude v uliciach nočnej Banskej Bystrice konať súťaž dvojíc na princípe orientačného behu scorelauf. Na mape, ktorú dvojica dostane pred štartom, sú vyznačené kontroly s rôznou bodovou hodnotou, podľa vzdialenosti a náročnosti ich umiestnenia od miesta štartu.

LUKÁŠ ORAVEC QUARTET ON TOUR 2015

10. novembra 2015, Klub 12

Koncert Lukáš Oravec Quartet (PL/SK/CZ) feat Jean Toussaint (USA). Formácia Lukáš Oravec Quartet vznikla začiatkom roku 2012. Svojou kvalitou okamžite zaujala jazzových nadšencov. Kapela odohrala rozsiahlu šnúru klubových koncertov a festivalových vystúpení po celej Európe. Quartet získal najvyššiu cenu súťaže „Young Faces of Slovak Jazz“ a zároveň"cenu za interpretačný výkon" pre lídra quartetu. V roku 2013 vydali debutový album s názvom „Introducing Lukáš Oravec Quartet“ , ktorý vyhral cenu ESPRIT 2013 za najlepší slovenský album roku.

GO USA!

10. novembra 2015 o 15:00 hod., Europa SC

Zaujímate sa o štúdium alebo prácu v USA? Príďte na trhovisko informácií o možnostiach štúdia v USA a programoch Work and Travel. Zástupcovia deviatich agentúr vám budú odpovedať na vaše otázky a poradia vám najlepšie alternatívy.

BIELE PEKLO ALEBO MNE SA TO STAŤ NEMÔŽE /Dana Dinková/

10. novembra 2015 o 18:30 hod., Štátna opera

Hudobno-dramatické a tanečné divadlo prináša do Banskej Bystrice scénické spracovanie problému drogovej závislosti s názvom Biele peklo alebo mne sa to stať nemôže. Ako literárnu predlohu použila autorka Dana Dinková novelu Radka Johna Memento.

KATAPULT – RETRO TOUR 2015

10. novembra 2015 o 19:00 hod., Aula Slovenskej zdravotníckej univerzity, Bernolákova ul.

Česká rocková legenda Katapult nachystala pre svojich fanúšikov dvojhodinový koncert pri oslave 40 rokov vzniku kapely pod názvom Retro tour. Pôvodný člen a líder kapely Olda Říha si na post basgitaristu pozval skvelého Andyho Butku a za bicie si zasadol Ondřej Timpl. V tejto zostave pôsobia už piaty rok a Katapult ide " jako za starých časů". Bude sa na čo tešiť a zaručene nebudú chýbať songy: Hlupák váha, Až, VojÍn XY…

DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ NA UMB 2015

11. novembra 2015 o 9:00 hod., Fakulty Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici

Uchádzači a vážené uchádzačky o štúdium na vysokej škole môžu navštíviť Deň otvorených dverí na Univerzite Mateja Bela v Banskej Bystrici. Pripravené sú predstavenie ponuky štúdia a podmienok prijatia na fakultách UMB, možnosť nahliadnutia do výučbových priestorov UMB, prednášky a konzultácie s vyučujúcimi

PRVÝ VEČER STRETNUTIA SENIOROV

11. novembra 2015 o 17:00 hod., Školská jedáleň ZŠ Radvanská 1

Keď sa chcete zabaviť, na veku naozaj nezáleží. Práve tí, ktorí sú už na dôchodku, sa o tom môžu presvedčiť už v stredu 11. novembra. O 17:00 sa v školskej jedálni Základnej školy Radvanská 1 v Banskej Bystrici uskutoční Prvý večer stretnutia seniorov, počas ktorého sa veru máte na čo tešiť.

ELEKTRIZUJÚCA PÁRTY

13. novembra 2015 o 19:00 hod., Urban spot

V piatok vypukne v banskobystrickom Urban Spote Elektrizujúca párty. Headlinerom je DJ B-Complex – totálna špička na Slovensku vôbec, ktorý sa bude za mixpultom striedať s ďalšími skvelými dídžejmi. Párty akú Slovensko ešte nezažilo podporí ich vzájomný súboj, tzv. DJ Battle. Okrem toho uvidíte bleskovú šou s Teslovými generátormi a na vlastnej koži zažijete blesky v skutočnej Faradayovej klietke.

WEEKEND CLUBBING

14. novembra 2015, Ministry of Fun Banská Bystrica

Sobotný večer si môžete naplno vychutnať v známom banskobystrickom klube Ministry of Fun. Počas akcie Weekend Clubbing budú návštevníkom hrať do tanca a zábavy DJ Mustee aj DJ Dave.

POTULKY MESTOM: KATEDRÁLA SV. FRANTIŠKA XAVERSKÉHO, TRISTÉ VÝROČIE VYSVÄTENIA

15. novembra 2015 o 14:00 hod., Námestie SNP – Mariánsky stĺp, Banská Bystrica

Pri príležitosti 300-tého výročia vysvätenia Katedrály Sv. Františka Xaverského sa na novembrových Potulkách mestom prenesiete v čase do doby a miesta vzniku kostola. Dozviete sa, akými architektonickými prestavbami katedrála prešla, kto stál za jej založením a kto to boli jezuiti pôsobiaci v Banskej Bystrici a okolí.

Čítajte tiež:

Bystričania, zapisujte si do kalendárov: 10 parádnych akcií, na ktorých by ste nemali chýbať

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM