Správy Samospráva

Špeciálna akcia v Banskobystrickom kraji: TAKTO môžete ušetriť na vstupnom v múzeách a galériách

Podporiť ekologickú dopravu v podobe cestovania autobusom, vlakom, na bicykli, kolobežke či po vlastných má každoročne za cieľ Európsky týždeň mobility.

Ilustračný obrázok k článku Špeciálna akcia v Banskobystrickom kraji: TAKTO môžete ušetriť na vstupnom v múzeách a galériách
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) sa zapája do Európskeho týždňa mobility (ETM) a v sobotu (18. 9.) ponúka 50-percentné zľavy zo vstupného do múzeí a galérií v jeho zriaďovateľskej pôsobnosti. Zľavy však počas poskytnú nielen krajské kultúrne inštitúcie. V utorok o tom informovala vedúca oddelenia komunikácie Úradu BBSK v Banskej Bystrici Lenka Štepáneková.

„Podporiť ekologickú dopravu v podobe cestovania autobusom, vlakom, na bicykli, kolobežke či po vlastných má každoročne za cieľ ETM. Tento rok sa BBSK zapája poskytnutím 50-percentnej zľavy zo vstupného do múzeí a galérie vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti. Na spoluprácu sme oslovili i ďalšie kultúrne inštitúcie na území župy, pričom kladne zareagovalo 11 z nich. Počas soboty sa tak tí, ktorí prídu za kultúrou inak ako osobným autom, dostanú za polovičnú cenu celkovo do 18 expozícií múzeí a galérií po celom kraji,“ reagoval vedúci oddelenia kultúry Úradu BBSK Peter Černek.

Polovičnú zľavu počas najbližšej soboty poskytnú napríklad Múzeum SNP v Banskej Bystrici, Múzeum vo Svätom Antone, Múzeum bábkarských kultúr a hračiek Hrad Modrý Kameň, Zvolenský zámok, Múzeum kultúry Maďarov na Slovensku v Dolnej Strehovej či Stredoslovenské múzeum a galéria v Banskej Bystrici alebo Horehronské múzeum v Brezne.

Ďalšie aktuálne správy

„Veríme, že toto podujatie pomôže zvýšiť návštevnosť kultúrnych inštitúcií, ale hlavne v rámci dopravy napomôže k zníženiu ekologickej stopy na životnom prostredí, čo je hlavnou myšlienkou projektu,“ doplnil Černek.

V priloženej fotogalérii si môžete pozrieť aj aktuálny Covid automat.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality z Banskobystrického kraja

Nový Covid automat od 16. augusta
4
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM