Jakub Forgács Krimi

ŠOKUJÚCA jazda motorkára na 90-tke: Rýchlosť prekročil o takmer 140 km/h, FOTO

Celokrajská kontrola policajtov odhalila v priebehu pár hodín až 259 priestupkov. Previnili sa vodiči, motorkári aj cyklisti.

Ilustračný obrázok k článku ŠOKUJÚCA jazda motorkára na 90-tke: Rýchlosť prekročil o takmer 140 km/h, FOTO
5
Galéria

V stredu (5.6.) prebehla na cestách Banskobystrického kraja policajná kontrola zameraná na zníženie počtu dopravných nehôd a zlepšenie dopravno-bezpečnostnej situácie. Banskobystrickí krajskí policajti o tom informovali na sociálnej sieti.

Takmer stovka policajtov dopravnej a poriadkovej polície v priebehu štyroch hodín podrobila dychovej skúške 1 245 vodičov. „V šiestich prípadoch bolo zistené požitie alkoholu, z toho v štyroch prípadoch išlo o cyklistov,“ spomenuli.

Najčastejším priestupkom bolo prekročenie maximálnej povolenej rýchlosti a to až v 147 prípadoch, z toho dvaja boli motocyklisti. „Tí si však pomýlili cestu I/66 na úrovni obce Babiná v smere do Zvolena s pretekárskou dráhou, pretože na ceste, kde je najvyššia dovolená rýchlosť 90 km/h jeden išiel rýchlosťou 203 km/h a druhý až 228 km/h. Obom bola uložená pokuta vo výške 800 eur,“ uviedli policajti.

Ako dodali muži zákona, polícia bude v kontrolách s cieľom zvýšiť bezpečnosť na našich cestách pokračovať. Nevyhnutný je však zodpovedný prístup všetkých účastníkov cestnej premávky.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Celokrajská policajná kontrola odhalila aj previnilcov na motorkách
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM