Jakub Forgács Rôzne

Sneženie v Bystrici: Cestári sú od rána v pohotovosti, ktoré úseky sú pre nich najkomplikovanejšie?

Biele cesty, chodníky, čiapočky na strechách áut. Do takéhoto rána sme sa pred štartom víkendu zobudili. Pracovníci MIS, údržby ciest a komunikácií ale vstávali ešte o niečo skôr. Ako to vyzerá na mestských cestách?

Ilustračný obrázok k článku Sneženie v Bystrici: Cestári sú od rána v pohotovosti, ktoré úseky sú pre nich najkomplikovanejšie?
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Biela zima sa na uliciach nášho mesta do rána poriadne vybláznila. To každoročne postaví do pozoru aj cestárov. Starostlivosť o mestské komunikácie má okrem iného v réžii aj spoločnosť MIS, údržba ciest a komunikácií. Tej v piatok začala šichta v skorých ranných hodinách.

„Všetkých 11 vozidiel išlo do terénu už o 3:00. Všetky vozy pracujú stále, o 9:00 sa vymenili zmeny,“ povedal pre Bystrica 24 konateľ MIS, údržba ciest a komunikácií Milan Smädo.

Ako spomenul, udržujú hlavne zjazdnosť ciest prvých tried v meste, kadiaľ chodí MHD, autobusy a potom aj vo vnútroblokoch. „Najkomplikova­nejšie úseky sú tie, kde sú kopce, teda Graniar, Tulská, Moskovská, Kalinčiakova, na Sásovú a desiatky drobných uličiek,“ povedal Smädo.

Na otázku, či pracovníci MIS, údržby ciest a komunikácií narazili počas dnešnej šichty i na nejaké problémy, Smädo odpovedá: „Vodiči nám spôsobujú veľké problémy. Na niektoré komunikácie sme sa hlavne v ranných hodinách nevedeli dostať cez zaparkované autá. Vodiči parkujú nezodpovedne, napríklad na Brezovej ulici v Kremničke, ale aj inde, kde stoja vedľa seba,“ poznamenal a dodal, že tade neprejde sypač ani úzke vozidlo, musia cúvať a cesta sa neodhrnie.

O cesty v Banskej Bystrici sa stará aj Regionálna správa ciest. Tá obsluhuje komunikácie ako Sládkovičova, prejazd I/66, či Rudohorskú – prejazd Sásovou.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM