Jakub Forgács Rôzne Správy

Smelé plány v známej obci pri Bystrici. Bude mať vlastný amfiteáter?

Amfiteáter pod Urpínom po dlhých rokoch opäť ožil. Dočkajú sa podobného kultúrneho stránku aj v neďalekej Dúbravici? Čítajte viac!

Ilustračný obrázok k článku Smelé plány v známej obci pri Bystrici. Bude mať vlastný amfiteáter?
20
Galéria

Občianske združenie Periférne centrá chce vybudovať v obci Dúbravica v okrese Banská Bystrica amfiteáter. Ako sa píše na stránke nadácie, cez ktorú chcú projekt financovať, víziou združenia je sprevádzkovať amfiteáter ako komunitné miesto pre ľudí z dediny i okolia. Za budovou bývalej materskej školy má vzniknúť miesto, na ktorom bude možné premietať filmy, organizovať divadelné podujatia alebo koncerty.

OZ Periférne centrá sa už niekoľko rokov venuje tvorbe a šíreniu súčasného umenia vo vidieckom prostredí. V Dúbravici dlhodobo realizuje projekt Kultúrna dedina, pričom obec s priľahlým krajinným okolím poníma ako ateliérový a výstavný priestor.

Združenie sídli v budove bývalej materskej školy, ktorú získalo do prenájmu a mení ju na kultúrne centrum. „Prirodzený sklon terénu za budovou chceme využiť na vybudovanie amfiteátra. Prinesieme do vidieckeho prostredia súčasnú architektúru a dizajn a v amfiteátri ponúkneme vidiečanom nový a netypický program,“ uvádza sa v projekte, ktorý sa do 20. novembra 2016 uchádzal o podporu občanov prostredníctvom hlasovania.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM