Jakub Forgács Iné športy

Skvelý výkon pištolníka Tužinského: Na súťaži v Belehrade nenašiel premožiteľa

Juraj Tužinský bol iba nedávno vyhlásený ako najlepší pištolník počas vyhodnotenia strelcov Slovenského streleckého zväzu. Svoje kvality a oprávnenosť zisku tohto ocenenia dokázal aj na medzinárodných pretekoch v Belehrade.

Ilustračný obrázok k článku Skvelý výkon pištolníka Tužinského: Na súťaži v Belehrade nenašiel premožiteľa
Zdroj: TASR

Jediným zástupcom pištoľových disciplín v spoločnosti najlepších slovenských strelcov bol v stredu 4.12. práve Juraj Tužinský. „Aj z tých mála pretekov som rád, že aspoň tie majstrovstvá Európy mi opäť vyšli (pozn. red. 6. ME v Odense), najmä po tom, čo vlani som bol až štrnásty. Potešilo ma, že aspoň v Európe viem troška potrápiť strelcov a verím, že čoskoro sa mi to bude dariť aj medzi svetovou špičkou,“ povedal vtedy Tužinský.

O pár dní neskôr opäť predviedol svoje kvality a Tréner Tužinského Tibor Kiss môže byť s úspechom svojho zverenca spokojný. Po najlepšom tohtoročnom výkone, ktorým je 6. miesto na ME v Odense, zvíťazil cez víkend v kategórii vzduchová pištol mužov na 38. ročníku medzinárodných pretekoch vo vduchovej streľbe v Belehrade. Tužinský triumfoval v rámci súťaže Trofej Belehradu výkonom 585 bodov. Predbehol tak dvojicu Ukrajincov Oleg Omelčuk (584) a Viktor Bankin (580).

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM