Iné športy

Skvelý Haring. Cyklista bystrickej Dukly sa po pretekoch v Turecku postavil na stupienky

Haring sa vynikajúco zapísal na C1 pretekoch v tureckej Yalove. Vybojoval 2. miesto a pripísal si 40 bodov UCI.

Ilustračný obrázok k článku Skvelý Haring. Cyklista bystrickej Dukly sa po pretekoch v Turecku postavil na stupienky
Foto: Róbert Glajza

Martin Haring (Dukla Banská Bystrica) pokračuje v úspešných štartoch na pretekoch MTB XCO a zbiera body do olympijského rankingu. Uplynulú nedeľu sa vynikajúco zapísal na C1 pretekoch v tureckej Yalove, kde vybojoval 2. miesto a pripísal si 40 bodov UCI.

„Na všetkých podujatiach je teraz cítiť rozbehnutý prvý rok olympijskej kvalifikácie. Ale to je dobre, z každých pretekov si odnášame mnoho skúseností. A ak je to spojené aj s úspechmi, ako aj teraz, neustále nás to poháňa dopredu. Na pretekárov čakala náročná, ale pekná trať, Martin si s ňou poradil výborne,“ povedal na margo Haringovho druhého miesta Róbert Glajza, koordinátor horskej cyklistiky.

„Do Turecka tentokrát prišla dánska reprezentácia, pretekári z Francúzska, Talianska, Iránu, Japonska a samozrejme domáci jazdci. Po odštartovaní sa to snažili kontrolovať najmä Dáni, vpredu jazdila skupina asi deviatich ľudí. V treťom kole som sa pokúsil odskočiť a vyšlo to. Najprv sme jazdili vo dvojici s víťazom Carstensenom, keď mi odbehol, jazdili sme už každý sám. Až do konca sa mi podarilo druhé miesto udržať, za čo som rád,“ priblížil preteky Martin Haring.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM