Iné športy

FOTO: Obrovský úspech cyklistu bystrickej Dukly. Bellan si vybojoval žltý aj biely dres

Juraj Bellan s pomocou práce celého tímu ustrážil aj v záverečnej etape pretekov v Kamerune líderskú pozíciu, čím po prvýkrát v živote vybojoval žltý dres. Spolu s ním mu patrí aj prvenstvo v boji o biely dres.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Obrovský úspech cyklistu bystrickej Dukly. Bellan si vybojoval žltý aj biely dres
6
Galéria
Zdroj: SZC

Kým štyria cyklisti Dukly Banská Bystrca Patrik Tybor, Marek Čanecký, Martin Haring a Martin Mahďar boli vybraní spomedzi slovenských elitných jazdcov na pomoc Petrovi Saganovi v pretekoch s hromadným štartom MS v Innsbrucku, ďalšia partia odcestovala na Grand Prix Chantal Biya (UCI 2.2) do Kamerunu. Pätica v zložení Andrej Cully, Filip Taragel, Juraj Bellan, Martin Vlčák a Jakub Varhaňovský si na africkom kontinente viedla vynikajúco a domov si odnáša 83 bodov UCI.

Juraj Bellan s pomocou práce celého tímu ustrážil aj v záverečnej etape líderskú pozíciu, čím po prvýkrát v živote vybojoval žltý dres. Spolu s ním mu patrí aj prvenstvo v boji o biely dres.

„Zisk 83 UCI bodov a prvé víťazstvo Bellana v celkovom poradí UCI pretekov našich mladíkov motivovalo a naladilo do ďalšej práce. Dve víťazné etapy a celkové víťazstvo je v tejto mladučkej zostave ďaleko nad očakávaním,“ spokojný zhodnotil preteky Martin Fraňo, športový riaditeľ.

Jeho slová dopĺňa aj Juraj Bellan: „Našťastie všetko dopadlo tak, ako sme chceli. Časť chalanov kontrolovala preteky, aby sme s Andim mohli naplniť naše úlohy. Žltý dres sa mi podarilo ustrážiť, za čo chcem celému tímu veľmi poďakovať."

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z pretekov!

V OBRAZOCH: Bodová žatva Duklákov na pretekoch v Kamerune
6
Galéria
Zdroj: SZC
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM