Jakub Forgács Rôzne

Skúška dospelosti opradená poverami: Bystrickí študenti sa vybavili talizmanmi, toto podľa nich pomáha

Mnoho maturantov tvrdí, že len vedomosti niekedy na dobrý výsledok nestačia. Študenti nám prezradili, aké talizmany pre šťastie si so sebou berú na skúšku dospelosti.

Ilustračný obrázok k článku Skúška dospelosti opradená poverami: Bystrickí študenti sa vybavili talizmanmi, toto podľa nich pomáha
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Pri ústnych maturitách je dôležitých veľa vecí. V prvom rade sú to vedomosti, no žiadny študent by sa určite nenahneval, keby mal „šťastnú ruku“ a podarilo by sa mu z množstva otázok vybrať pre nehu tú správnu. Na pomoc v takýchto prípadoch už od nepamäti pomáhajú rôzne talizmany, ktoré majú dopomôcť šťastiu aby si k nám našlo cestu. Vyspovedali sme maturantov z Banskej Bystrice a pýtali sme sa ich, čo si na pomoc zobrali k zelenému stolu oni.

„Na maturitnej skúške som so sebou mal bieleho plyšového macka od priateľky a 100-gramovú čokoládu. Spolužiaci boli tak vystresovaní, že som ju celú zjedol sám,“ prezradil so smiechom Juraj zo Strednej priemyselnej školy Jozefa Murgaša.

Lenka zo Športového gymnázia si chcela šťastie počas maturitnej skúšky zabezpečiť hneď dvojnásobne. „Mala som na každú skúšku 7 štvorlístkov,“ povedala a maturantom tiež poradila, aby si ťahali tretiu otázku z ľava ľavou rukou. „To ešte mamin brat tak ťahal. A keď si vytiahneš tú otázku, nemusí byť najľahšia, ale vždy to urobíš,“ dodala.

Pre niekoho je však talizmanom aj obyčajný kúsok oblečenia. „Počas celého maturitného týždňa som nosil moju obľúbenú kravatu. Myslím, že mi prináša šťastie a je to určite lepšie, ako keby som si nemenil košeľu či spodné prádlo,“ prezradil nám so smiechom Andrej z SOŠ automobilová, ktorý bol vraj s výsledkom maturitnej skúšky nadmieru spokojný.

„Nie som poverčivá, ale myslím si, že človek môže mať šťastie aj na skúškach ako je táto, keď je optimistom, vie prejaviť vďačnosť a teší sa z maličkostí. Snažím sa presne takto fungovať vo svojom živote,“ povedala na záver maturantka Zuzka, ktorá sa radšej ako na špeciálne talizmany spolieha práve na pozitívne vnímanie sveta.

A aký je váš recept či tip na získanie šťastia, hoci aj na maturitnú skúšku? Napíšte nám na bystrica@global24.sk. :)

Čítajte tiež:

Reportáž z veľkého dňa bystrických gymnazistov: Takto skladali skúšku dospelosti

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM