Jakub Forgács Správy

Situácia na cestách v Bystrici a Brezne: So snehovou nádielkou bojujú všetky cestárske vozidlá

Predpovede sa naplnili. Okresy Banská Bystrica i Brezno zasypal sneh. Na cesty preto vyrazili aj pluhy a posýpače. Ako zvládali boj so snehovou prikrývkou a koľko cestárskych vozidiel bojuje v teréne s nádielkou od Perinbaby?

Ilustračný obrázok k článku Situácia na cestách v Bystrici a Brezne: So snehovou nádielkou bojujú všetky cestárske vozidlá
Zdroj: TASR

Horské priechody v banskobystrickom a breznianskom okrese – Donovaly, Šturec a Čertovica sú zjazdné. Vodiči by však mali byť opatrní, pretože tam fúka silný nárazový vietor.

Ako uviedol dispečer Regionálnej správy ciest Banská Bystrica Dušan Škubák, momentálne je zamračené so snehovými prehánkami. Cesty I., II. a III. triedy v okresoch Banská Bystrica a Brezno sú v nižších polohách mokré, vo vyšších polohách je na nich kašovitá vrstva snehu do troch centimetrov. Kde sa nesmie soliť, tam je na vozovke utlačená vrstva snehu do troch centimetrov. Teplota sa pohybuje od +1 do –6 stupňov Celzia.

„Všetky naše vozidlá sú v teréne – 20 pluhovacích a posýpacích vozidiel a päť nakladačov. Od rána sa nezastavili,“ uviedol Škubák.

Ako dnes konštatoval krajský hovorca hasičov v Banskej Bystrici Erik Piater, v súvislosti s počasím, ako aj nebezpečenstvom padajúcich stromov na horských priechodoch hasiči v kraji doteraz nemuseli zasahovať. Cez noc mali iba dva výjazdy, jeden k požiaru a ďalší k dopravnej nehode, ktorá sa obišla bez zranení.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM