Jakub Forgács Správy

Silné VIDEO z bystrickej infektológie: Ľuďom sa prihovorili zdravotníci z 1. línie

Covid sa nás týka, nebuďme ľahostajní. Vyzýva k tomu aj video, v ktorom vystupujú bystrickí zdravotníci.

Ilustračný obrázok k článku Silné VIDEO z bystrickej infektológie: Ľuďom sa prihovorili zdravotníci z 1. línie
Zdroj: BBSK

Banskobystrický samosprávny kraj na svojom facebookovom profile zverejnil video „Covid sa nás týka, nebuďme ľahostajní“. Vystupujú v ňom zdravotníci z infektológie Fakultnej nemocnice F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici.

„Keď som prišla na infekčné, tak sa sem ľudia chodili liečiť, chodili stadeto zdraví. Bohužiaľ, v tejto dobe sa to už nedá povedať, je tu smrť,“ hovorí vo videu zdravotná sestra na oddelení infektológie Milota Suchá.

Ako pokračuje Diana Vološinová, primárka oddelenia infektológie v Banskej Bystrici, starostlivosť o pacientov s ochorením Covid-19 je príliš náročná po psychickej aj fyzickej stránke pre personál, ale aj pre príbuzných. „Covid nám priniesol veľa nového, nepoznaného, ale aj oveľa väčší strach, vnútorné napätie a zároveň aj nejakú takú súdržnosť,“ dopĺňa.

„Mám doma chorú sestru a veľmi sa bojím, že ochorie, že ju to postihne tak, ako našich pacientov. Veľa ľudí tvrdí, že covid neexistuje, že to je len fáma. Bohužiaľ, každého jedného by som chytila za ruku a odviedla sem na oddelenie, aby videl. Nemusí nič robiť, nič, len sa pozerať. A každý jeden by pochopil, že je tu covid a je to ťažká choroba. Je to choroba tisícich tvárí,“ dodáva Suchá.

Ako sa spomína v popisku videa, svojím zodpovedným prístupom chránime seba aj svojich blízkych a zároveň pomáhame nemocniciam a všetkým ľuďom v prvej línii. Celé si ho môžete pozrieť pod textom alebo TU.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

COVID SA NÁS TÝKA, NEBUĎME ĽAHOSTAJNÍ - ZDRAVOTNÍCI 🚑 Svojim zodpovedným prístupom chránime seba aj svojich blízkych a...

Posted by Banskobystrický samosprávny kraj on Sunday, January 31, 2021
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM