Jakub Forgács Kultúra

Šikovný ťahák na týždeň pre Bystričanov: Koncerty, predstavenia aj pohronské derby

Oddýchnuť si v priebehu týždňa môžete aj na viacerých atraktívnych akciách, ktoré sa uskutočnia v Bystrici. Na čo všetko sa môžete tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Šikovný ťahák na týždeň pre Bystričanov: Koncerty, predstavenia aj pohronské derby
33
Galéria

ŤAPÁKOVCI

11. novembra o 19:00, Robotnícky dom

“Vstávaj, ideme spať!” – nezabudnuteľná a tak charakteristická veta z tragikomického príbehu slovenskej rodiny Ťapákovcov zo začiatku 20.storočia. Svojim lenivým, ľahostajným a nezmyselným spôsobom myslenia a konania nám Ťapákovci ukazujú, že za vyše sto rokov sa toho vlastne až tak veľa nezmenilo.

DEŇ VOJNOVÝCH VETERÁNOV

11. novembra o 11:11, Pamätník obetiam fašizmu, Kremnička

Pietny akt sa uskutoční o 11:11 na Pamätníku obetiam fašizmu v Kremničke. Súčasťou spomienkového stretnutia bude aj uloženie pamätných kameňov Stolpersteine.

KLIMAKTÉRIUM… A ČO?

12. novembra o 18:00, Aula SZU

Inscenácii dominujú skvelé herečky – „tigrice v menopauze“. Variácie na chúlostivú tému „ženskéhodozri­evania“ a účtovanie s ňou. Ľahko zapamätateľné piesne a ich vtipné texty.

BYSTRICKÁ HODINKA

14. novembra o 17:00, Národný dom

Spoločne s historikom Vladimírom Sklenkom a pamätníkmi textilky Slovenka si opäť zaspomínate na históriu miesta s dušou aj históriu. V tento deň sa dozviete aj niečo viac o blížiacom sa vydaní knihy, venovanej tomuto jedinečnému miestu a budete sa môcť stretnúť a porozprávať aj so zástupcami projektu Slovenka2.

ARS POETICA NEOSOLIENSIS

14. novembra o 17:00, Radnica – Cikkerova sieň

Milovníci poézie si v Bystrici opäť prídu na svoje. Chystá sa už 9. ročník Ars Poetica Neosoliensis.

DRUŽINA – NEOFOLKLÓR TOUR 2019

14. novembra o 18:00, Robotnícky dom

Jedna z najúspešnejších slovenských worldmusic skupín, ktorá už 20 rokov koncertuje a prináša svojim fanúšikom príjemne a citlivo spracované ľudové piesne zo všetkých regiónov Slovenska, sa po 20 rokoch existencie rozhodla absolvovať klubové turné, počas ktorého sa ukáže aj v Bystrici.

EKONOMIE SEXU – RADIM UZEL

14. novembra o 19:00, Aula SZU

O vážnych veciach úplne nevážne – pretože doktor Radim Uzel s nadhľadom hovorí o tom, že hoci ľudská sexualita slúži predovšetkým na rozmnožovanie, človek oproti ostatným živočíchom sexuálny styk prevádzkuje tiež pre svoje potešenie.

NESMRTEĽNÝ TANEČNÍK

15. novembra o 17:00, Športová hala Štiavničky

Dielo, ktoré je plné bravúrnych tanečných výkonov, neuveriteľnej energie a nádhernej muziky plnej emócií. Predstavenie je tiež oslavou folklóru a zároveň poctou Jurajovi Kubánkovi, tejto žijúcej choreografickej legende.

GEORGES FEYDEAU: LEN SI POSPI MILÁČIK I FINTA PÁNA RIBADLERA

15. novembra o 19:00, Aula Beliana

Elegantná dobová komédia z prelomu 19. a 20 storočia sa odohráva v Paríži a nesie podtitul “Finta na bokovky”. Jej slávny autor je majstrom slovného vtipu a nekorunovaný klasik zašmodrchávania zápletky.

HANIČKA A MURKO – KONCERTNÉ TURNÉ JESEŇ 2019

17. novembra o 16:00, Aula SZU

Malá speváčka Hanička a jej kocúrik Murko sú obľúbené bábky. Deti ich poznajú z YouTube, z Detskej televízie RiK, z CD a DVD, ale aj zo živých koncertov.

HC '05 iCLINIC BB – HKM ZVOLEN

17. novembra o 16:00, Zimný štadión

Na bystrickom zimáku sa fanúšikovia dočkajú „revolučného“ pohronského derby. Barani proti Zvolenčanom vykorčuľujú presne 17. novembra.

Pozrite si v priloženej fotogalérii jesenné zábery z Bystrice a okolia od našich čitateľov!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Takto čitatelia zvečnili jeseň v Banskej Bystrici a okolí
33
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM