Jakub Forgács Šport

SENZAČNÝ výkon bystrickej džudistky: Ema dosiahla na Majstrovstvách Európy životný ÚSPECH

Vyrovnané zápasy s európskou špičkou a sebavedomé vystúpenie Emy Fízeľovej na európskom šampionáte priniesli zaslúžené ovocie.

Ilustračný obrázok k článku SENZAČNÝ výkon bystrickej džudistky: Ema dosiahla na Majstrovstvách Európy životný ÚSPECH
5
Galéria
Zdroj: Carlos Ferreira, Gabi Juan

Džudistka Dukly Banská Bystrica Ema Fízeľová zaznamenala v estónskom Tallinne svoj doteraz najväčší životný úspech, keď na Majstrovstvách Európy juniorov obsadila v kategórii do 70 kilogramov 5. miesto. Informoval o tom tréner Branislav Slaný so slovami, že dokonca bola veľmi blízko od medaily.

Cesta za úspechom

Ako spomenul Slaný, jej cesta do finálového bloku začala zápasom s domácou džudistkou Valeriou Usanovou, ktorú porazila pred časovým limitom v boji na zemi. V ďalšom zápase proti Bulharke Nadie Jaafar dokázala strhnúť víťazstvo na svoju stranu v predĺžení technikou kouči-gari. Zápas o víťaza skupiny s Francúzkou Teophilou Darbes-Takam bol opäť vyrovnaný do poslednej chvíle, Francúzka až v predĺžení dokázala Emu prečísliť a zastavila jej cestu do semifinále.

„V opravách v zápase proti Ukrajinke Marii Rytskej Ema nezaváhala a pred časovým limitom si pekným ipponom vybojovala účasť vo finálovom bloku. Tu nastúpila v boji o bronz proti Srbke Aleksandre Andric. Zápas bol opäť vyrovnaný, Ema bola prvú polovicu lepšia ako súperka, Srbka postupne svoju aktivitu dorovnala a opäť v predĺžení sa šťastie priklonilo na jej stranu a slovenskú reprezentantku zdolala,“ pokračoval tréner.

Piate miesto na juniorskej Európe je však pre džudistku spod Urpína fantastickým výsledkom.

Spokojný tréner

Takto komentoval výsledok jej osobný tréner Matej Hajas: „Myslím si že po troch rokoch je to najväčší úspech, celé to tréningové úsilie k tomu ale spelo. Je to po pretekároch ako Fízeľ, Barto, Maťašeje, perfektný výsledok na vrcholnom podujatí a želáme si, aby sa jej niečo podobné podarilo aj na Majstrovstvách sveta."

Banskobystrická džudistka by tak mohla vážne „prehovoriť“ aj do konečného poradia na svetovom juniorskom šampionáte, ktorý sa uskutoční za mesiac v tadžickom Dušanbe.

Zábery zo zápasov si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
V OBRAZOCH: Džudistka Ema Fízeľová zahviezdila na Majstrovstvách Európy
5
Galéria
Zdroj: Carlos Ferreira, Gabi Juan
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM