Tlačové správy

Semináre pre učiteľov ako vyučovať s tabletom sa rozširujú o ďalší modul. A aj v našom regióne!

Semináre pre učiteľov základných a stredných škôl zamerané na získanie zručností ako vyučovať s tabletom ako didaktickou pomôckou sa aktuálne rozširujú o ďalší vzdelávací modul.

Ilustračný obrázok k článku Semináre pre učiteľov ako vyučovať s tabletom sa rozširujú o ďalší modul. A aj v našom regióne!
Zdroj: Dnes24.sk

Po úvodných dvoch moduloch, venovaných tabletovým aplikáciám využiteľným vo výučbe a správe žiackych tabletov bude 3. modul orientovaný na zmiešané vyučovanie, tzv. Blended Learning. „Ide o rôzne metódy využívania dotykových technológií na vyučovaní. Ich aplikáciou získa vyučovanie pestrosť a dynamiku, čo je jediná cesta, ako upútať a sústrediť pozornosť dnešných žiakov na preberané učivo,“ hovorí Ján Machaj, riaditeľ neziskovej organizácie EDULAB, ktorá projekt realizuje.

Nový vzdelávací modul bude zameraný na získanie zručností učiteľa, ako skombinovať prácu s digitálnym vzdelávacím obsahom a rôznymi tabletovými aplikáciami, ako organizovať tímovú spoluprácu, či ako využívať multimediálne prezentácie v novom šate. Učitelia tiež budú mať možnosť oboznámiť sa s metódou obrátenej hodiny (Flipped Classroom), pri ktorej sa kladie dôraz na samostatnú aktivitu žiaka mimo školy. Ťažiskom vyučovania sa v tomto prípade stáva prezentácia ním nadobudnutých vedomostí, ktoré, v spolupráci s učiteľom, následne zdieľa na vyučovacej hodine so spolužiakmi.

Účasť na seminári je pre učiteľov bez poplatku. Semináre sú organizované v rámci projektu Škola na dotyk, ktorý realizuje Nezisková organizácia EDULAB a spoločnosť SAMSUNG ELECTRONICS a doposiaľ sa ich zúčastnilo spolu už 2 200 učiteľov z celého Slovenska. Vedené sú skúsenými učiteľmi, ktorí počas projektu získali cenné praktické skúsenosti z výučby s tabletom a ich cieľom je odovzdať tieto skúsenosti ďalej ostatným učiteľom. Semináre prebiehajú v malých skupinkách s maximálnym počtom 15 účastníkov, takže lektor má možnosť venovať sa účastníkom aj individuálne.

Semináre sa uskutočnia na dvanástich školách zapojených do projektu Škola na dotyk. Na týchto školách zároveň prebiehajú semináre Modul 1, venovaný aplikáciám a Modul 2, venovaný správe učebne. Školy sa nachádzajú v Bratislave, Banskej Bystrici, Bošanoch, Detve, Košiciach, Leviciach, Nitre, Poprade, Púchove, Sabinove, Šamoríne a v Trstenej.

Viac informácií o projekte Škola na dotyk AKADÉMIA, ako aj o termínoch nadchádzajúcich seminárov je možné získať na akademia.edulab.sk.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM