Jakub Forgács Rôzne Správy

Sásova zažije netradičný festival: Spojí komunity a príde aj Robo Mikla

V Sásovej sa chystá krásna akcia. Babie leto v záhrade láka bohatým programom. Na čo všetko sa môžete tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Sásova zažije netradičný festival: Spojí komunity a príde aj Robo Mikla
5
Galéria
Zdroj: Komunitné centrum Sásová

Komunitné centrum Sásová na Tatranskej ulici pripravuje v sobotu podujatie Babie leto (v záhrade), ktoré voľne naväzuje na letný komunitný festival Leto v háji. Cieľom tohto festivalu je podľa slov organizátorov otváranie zaujímavých komunitných tém nielen zo sídliska Sásová a tiež priniesť kultúrne zážitky priamo na sídlisko a vytvoriť priestor na spoluzdieľanie príjemných zážitkov pre obyvateľov a obyvateľky všetkých vekových kategórií.

Témou tohto ročníka sú „rôzne podoby komunít a ich vzájomné prepájanie“. Obsahovo bude zameraný na predstavenie a zviditeľnenie komunít s rôznymi znevýhodneniami, ktorí sa v našom meste nachádzajú a tiež ich prepájanie s ostatnými. Na tvorbe programu sa viacerí z nich aj priamo podieľajú.

Program podujatia začína o 15:00 slávnostným otvorením za účasti sásovských poslancov krájaním rôznorodého komunitného koláča, ktorým symbolicky aj zahája nový komunitný rok. O 15:30 pokračuje moderovanou diskusiou o rôznorodých komunitách, ktoré sa v našom meste nachádzajú, o možnostiach zlepšovania ich života a o význame a prínose komunitných centier pre takéto komunity. V rovnakom čase budú prebiehať tvorivé dielničky a pohybové aktivity pre deti pod vedením Lesného klubu Mravenisko.

O 16:30 bude pripravené divadelné predstavenie „Maťko a Kubko“, s ktorým bude hosťova+t Divadlo z pasáže. Nasleduje „Zmenáreň“, v rámci ktorej majú členovia rôznych zapojených komunít možnosť vyskúšať si netradičnú rolu, pozdvihnúť sebavedomie. V zmenárni pripravia modely skúsené divadelníčky s členkami občianskeho združenia Sanare – na podporu duševného zdravia, a priamo na mieste aj skúsené vizážistky.

Kultúrny program bude pokračovať energickými tanečnými vystúpeniami o.z. Nádej deťom a hudobnou hviezdou večera o 19:00, kedy príde spevák Robo Mikla. Program ukončí premietanie tematického filmu a diskusiou.

Počas celého podujatia bude Ľudka Hoffmanová pripravovať bylinkové čajíky z jej čarovnej záhradky a určite aj nejaké prekvapenia pod zub. V závislosti od počasia bude časť aktivít (programy pre deti, sprievodné aktivity) prebiehať aj v komunitnej záhrade pri KC Sásová (vzadu za bývalou ZŠ Tatranská).

Program

  • 15:00 – 15:30 otvorenie festivalu, krájanie komunitného koláča
  • 15:30 – 16:30 otvorená diskusia na tému Rôzne podoby komunít, prínos komunitného centra pre inklúziu a prepájanie rôznych komunít – tvorivé dielne a pohybové aktivity pre deti
  • 16:30 – 17:30 divadelné predstavenie Divadlo z pasáže
  • 17:30 – 18:30 zmenáreň
  • 18:30 – 19:00 tanečné vystúpenia o.z. Nádej deťom
  • 19:00 – 20:00 koncert Robo Mikla
  • 20:00 – 21:00 filmové premietanie a záver podujatia

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: V Komunitnom centre Sásová to žije
5
Galéria
Zdroj: Komunitné centrum Sásová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM