Správy

ŠANCE na záchranu sa zvyšujú: Poschodia polikliniky Rooseveltky vybavili defibrilátormi, FOTO

Zamestnanci nemocnice už môžu zakročiť a pomôcť oveľa skôr, čím sa zvyšujú predpoklady na záchranu života.

Ilustračný obrázok k článku ŠANCE na záchranu sa zvyšujú: Poschodia polikliniky Rooseveltky vybavili defibrilátormi, FOTO
2
Galéria

Všetky poschodia v budove polikliniky Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici už majú automatické externé defibrilátory, ktoré slúžia na poskytovanie prvej pomoci pri náhlej zástave srdca. Sú na prízemí pri infocentre, na prvom poschodí pri kardiologickej ambulancii, na druhom pri neurologickej a na treťom poschodí pri onkopneumologickej ambulancii. Pacientov a návštevníkov o tom cez víkend informovala nemocnica na sociálnej sieti.

„V nemocnici sa denne zdržiava veľké množstvo ľudí, ktorí sú náchylnejší na náhle zmeny zdravotného stavu. Túto skutočnosť si ako poskytovateľ zdravotnej starostlivosti plne uvedomujeme, a preto sme v prípade potreby vybavili infocentrum a vybrané ambulancie na každom poschodí prenosnými defibrilátormi. Naši zamestnanci tak môžu zakročiť a pomôcť oveľa skôr, čím sa zvyšujú predpoklady na záchranu života,“ uviedla nemocnica.

Pripomína, že v prípade spozorovania osoby s príznakmi poruchy srdcového rytmu je potrebné o tom upovedomiť zamestnancov k najbližšie umiestnenému defibrilátoru. „Kolegyne z infocentra a sestry na ambulanciách sme zaškolili na manipuláciu a jeho obsluhu, preto sa netreba báť podať pomocnú ruku v takej situácii,“ dodala nemocnica.

Defibrilátory nájdete:

  • prízemie – Infocentrum
  • 1. poschodie – kardiologická ambulancia č.d. 1147
  • 2. poschodie – neurologická ambulancia SM č.d 232
  • 3. poschodie – onkopneumologická ambulancia č.d.361

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Prenosné defibrilátory v bystrickej nemocnici
2
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM