Jakub Forgács Iné športy

Šachová veľmajsterka v Bystrici: Na 20 šachovniciach si to rozdá s osobnosťami aj podnikateľmi

Na základe úspešného I. ročníka šachovej simultánky sa v piatok o 16:00 uskutoční v banskobystrickom nákupnom centre II. ročník simultánky s najlepšou slovenskou šachovou veľmajsterkou Evou Repkovou, ktorá bude hrať s 20 hráčmi.

Ilustračný obrázok k článku Šachová veľmajsterka v Bystrici: Na 20 šachovniciach si to rozdá s osobnosťami aj podnikateľmi
Zdroj: Dnes24.sk

Vo svete medzi šachovou verejnosťou sú veľmi obľúbené šachové simultánky s osobnosťami profesionálneho šachu. Uvedené podujatia prispievajú k rozvoju a propagácii šachu predovšetkým medzi mládežou. Nastolený trend akceptovala aj šachová verejnosť v Banskej Bystrici.

Šachový klub TJ Junior Banská Bystrica pod vedením predsedu Zděnka Gregora zorganizoval v septembri 2012 na námestí SNP I. šachovú simultánku so slovenským veľmajstrom Tomášom Lipenským s 25 hráčmi, medzi ktorými boli aktívni hráči šachu a predovšetkým šachové talenty z radov mládeže. Simultánka sa skončila pomerom 23 1/2 : 1 ½ v prospech veľmajstra T. Lipenského.

Tohtoročné podujatie organizuje ŠK Junior Banská Bystrica a záštitu nad obidvomi podujatiami prevzal Ladislav Topoľský. Snahou všetkých organizátorov je v priamom prenose propagovať krásu šachovej hry na verejnosti.

Simultánka s najlepšou šachistkou SR WGM Evou Repkovou

  • 15:00 – 15:30 Príprava a prezentácia
  • 15:30 – 16:00 Otvorenie. Privítanie a predstavenie účastníkov, hostí a partnerov
  • 16:00 – 19:30 Simultánka na 20 šachovniciach – šachový zápas veľmajstra a družstva Banská Bystrica (osobnosti, podnikatelia a šachové talenty mládeže)
  • 19:30 – 19:45 Vyhodnotenie šachového zápasu WGM versus Banská Bystrica
  • 19:45 – 20:00 Ukončenie podujatia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM