Správy

Rýchlostnú cestu R1 čiastočne UZAVRÚ: Obmedzenia majú potrvať niekoľko mesiacov

NDS apeluje na motoristov, aby dodržiavali obmedzenia súvisiace s opravnými prácami, a to najmä rešpektovanie rýchlostných limitov.

Ilustračný obrázok k článku Rýchlostnú cestu R1 čiastočne UZAVRÚ: Obmedzenia majú potrvať niekoľko mesiacov
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Oprava vozovky a výmena mostných záverov na moste je dôvodom čiastočnej uzávery rýchlostnej cesty R1 v Banskej Bystrici. K dopravnému obmedzeniu dôjde od 9. júla 8.00 hod. a potrvá do 17. septembra do 18.00 hod. TASR o tom v piatok informovala hovorkyňa Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) Eva Žgravčáková.

V prvej etape opravia vozovku vo vnútorných jazdných pruhoch v oboch smeroch, Zvolen aj smer Ružomberok/Brezno. Nasledovať bude oprava cesty vo vonkajších jazdných pruhoch a výmena mostných záverov a v poslednej etape dôjde k výmene mostných záverov vo vnútorných pruhoch takisto v oboch smeroch. Doprava povedie vo voľných pruhoch toho istého jazdného pásu podľa postupu prác.

„NDS apeluje na motoristov, aby dodržiavali obmedzenia súvisiace s opravnými prácami, a to najmä rešpektovanie rýchlostných limitov. Záleží nám totiž nielen na bezpečnosti motoristov, ale aj na zachovaní bezpečnosti našich pracovníkov v teréne. Najčastejším dôvodom nehôd, často i smrteľných, je totiž práve nepozornosť alebo nerešpektovanie predpísanej zníženej rýchlosti,“ zdôraznila Žgravčáková.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM