Jakub Forgács Správy

ROZSIAHLE odstávky ELEKTRINY v Banskobystrickom kraji: Bez prúdu budú STOVKY domácností

Odstávky sa dotknú obyvateľov šiestich obcí z okresov Banská Bystrica a Rimavská Sobota.

Ilustračný obrázok k článku ROZSIAHLE odstávky ELEKTRINY v Banskobystrickom kraji: Bez prúdu budú STOVKY domácností
Zdroj: SSD

Stredoslovenská distribučná (SSD) naplánovala počas budúceho týždňa v Žilinskom a Banskobystrickom kraji štyri rozsiahlejšie odstávky elektriny. Dotknú sa obcí v troch okresoch, z toho v Banskobystrickom kraji ide o okresy Banská Bystrica a Rimavská Sobota. Informoval o tom Miroslav Gejdoš, špecialista externej komunikácie SSD.

Okres Banská Bystrica

Obyvatelia Slovenskej Ľupče, Lučatína a Medzibrodu by sa mali pripraviť na plánovanú odstávku elektriny v stredu 31. mája. „Prebehne od 7.30 do 16.30 hod. a zasiahne zhruba 750 odberných miest. K obmedzeniu dôjde pre opravy na úrovni vysokého napätia,“ uviedol Gejdoš.

Okres Rimavská Sobota

V obciach Abovce, Kráľ a Riečka nepôjde elektrina v utorok 30. mája. „Odstávka začne o 7.30 a skončí o 16.30 hod. Bez elektrického prúdu zostane asi 500 domácností. Príčinou bude lezecká revízia vzdušného vedenia vysokého napätia,“ pokračoval Gejdoš.

Pripravte sa na obmedzenia

„Vzhľadom na charakter plánovaných prác sú odstávky elektriny nevyhnutné. Elektrikári zo SSD budú pracovať so zariadeniami na úrovni vysokého napätia. Z bezpečnostných dôvodov tak zostanú niektoré technológie na nevyhnutný čas vypnuté. Cieľom prác je zvýšiť bezpečnosť a spoľahlivosť distribúcie elektriny v jednotlivých oblastiach. Energetici urobia maximum, aby odstávky elektriny ukončili hneď, ako to bude možné,“ spomenul hovorca so slovami, že ak nenastanú komplikácie, môže to byť výrazne skôr ako v spomenutých časoch.

Stredoslovenská distribučná žiada dotknutých odberateľov o prípravu na obmedzenie a tiež o trpezlivosť. Zoznam všetkých zasiahnutých odberných miest je zverejnený na internetovej stránke spoločnosti www.ssd.sk v časti plánované odstávky.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM