Jakub Forgács Hokej

Rozhovor s útočníkom baranov Zigom: Bystrickí fanúšikovia sú úžasní, v play-off môžu byť šiestym hráčom

Prvý zápas play-off medzi Banskou Bystricou a Trenčínom je už predo dvermi. Vyspovedali sme preto v rozhovore útočníka baranov. Ako vidí Tomáš Zigo šance banskobystrických hokejistov?

Ilustračný obrázok k článku Rozhovor s útočníkom baranov Zigom: Bystrickí fanúšikovia sú úžasní, v play-off môžu byť šiestym hráčom
Zdroj: TASR

Od začiatku svojej kariéry hráva pod Urpínom a v súčasnosti patrí k pevným oporám tímu baranov. Tomáš Zigo (23) v 47 zápasoch základnej časti aktuálnej sezóny 2015/2016 nastrieľal 16 gólov a na 17 prihrával. Pred nadchádzajúcou sériou play-off s Trenčínom sme ho vyspovedali v rozhovore.

Čo hovoríš na aktuálnu formu banskobystrických hokejistov?

Je super, že sme v posledných zápasoch bodovali a vyhrávali sme. Škoda toho posledného zápasu vo Zvolene, mali sme na to, vyhrať aj ten…

Barani iba nedávno spoznali svojho súpera do play-off, Trenčín. Myslíš si, že cez neho prejdeme a ak, koľko zápasov na to bude potrebných?

Trenčín bude ťažký súper, ale keďže chceme ísť v play-off čo najďalej, nemôžeme si vyberať, koho by sme chceli a podobne a na koľko zápasov to bude. Treba veriť, že to zvládneme, aj keby to malo byť na sedem zápasov.

Ako vidíš šance baranov v aktuálnej sezóne?

Skončili sme síce štvrtí v tabuľke, ale play-off sa začína odznova. Každý má rovnaké šance a my ju budeme chcieť využiť čo najlepšie, ako sa bude dať!

Veľa ľudí napriek priaznivému postaveniu v tabuľke kritizuje kolísavé výsledky, kedy vysoko porážame silné tímy a zaváhame so slabšími. Stojíš za trénerom?

To je šport. Raz si víťaz a niekedy prehráš. Posledné zápasy pred play-off sa nám vydarili a verím, že budeme stále napredovať. Jasné, že stojíme za trénerom. Prečo by sme nemali!?

V čom vidíš hlavné rozdiely v koučovaní Országha a predošlého trénera Chudého?

Nevidím tam nijaké veľké rozdiely. Obaja nás trénovali pred pár sezónami, čiže majú podobné praktiky.

A čo hovoríš na banskobystrický fanklub a fanúšikov?

Fanklub je úžasný, tak ako aj fanúšikovia v Banskej Bystrici. V play-off môžu byť určite naším šiestym hráčom.

Spomeň pre teba najemotívnejší moment hokejovej kariéry…

Určite najväčšie sklamanie, keď sme minulú sezónu prehrali vo finále. Aj keď s odstupom času to bol určite aj úspech pre nás a pre Banskú Bystricu. Ale stále to zamrzí, keď je človek vo finále, chce zvíťaziť.

Ak by sme boli trochu osobnejší, fandí hokeju aj tvoja rodina či priateľka?

Áno, určite fandia všetci v rodine, priateľka takisto, keď nepracuje, fandí na hokeji.

Pod Urpínom pôsobíš v podstate celú svoju hokejovú kariéru. Nikdy ťa to neťahalo do iného tímu či za hranice?

Tak ťahalo, to si myslím, že každého hokejistu, ktorý chce niečo dosiahnuť. Zatiaľ som hral za Banskú Bystricu, možno sa to v budúcnosti zmení, ale na to treba mať aj výkonnosť. Preto sa snažím pracovať na sebe, aby som sa mohol posunúť do kvalitnejšej ligy.

Máš nejaké športové či osobné ciele, ktoré by si chcel dosiahnuť?

Mám ciele, jasné, že áno. Postupne treba na nich pracovať a časom, verím, že sa začnú plniť. Ale nechám si ich pre seba. :)

Kde a ako v Banskej Bystrici najradšej tráviš voľné chvíle?

Keď je voľno rád si oddýchnem doma na Fončorde. Keď tak, idem s kamarátmi do mesta, ale väčšinu času trávim na štadióne na tréningoch a zápasoch.

Je niečo, čo by si chcel odkázať na záver banskobystrickým hokejovým fanúšikom?

Ide play-off, najdôležitejšia časť sezóny. Verím, že nás budete povzbudzovať a bude vás čo najviac. Veľmi nám to pomôže!

Čítajte tiež:

Bystrica v play-off schytala Trenčín: Na svete je už rozpis nadchádzajúcich zápasov

Plavecký sviatok na bystrických Štiavničkách: 235 pretekárov na štarte, pozrite si PREHĽAD družstiev

Kompas pravého fanúšika futbalu: Kompletný rozpis jarnej časti bystrického okresu

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM