Jakub Forgács Hokej

Bystrickí hokejisti v poslednom zápase základnej časti: Dramatické pohronské derby spoznalo víťaza až v predĺžení

Pod Pustým hradom sme sa dočkali derby odvekých rivalov. Hokejisti Banskej Bystrice skrížili hokejky so Zvolenčanmi. Pozrite, ako sa im darilo v poslednom zápase základnej časti s tabuľkovým susedom.

Ilustračný obrázok k článku Bystrickí hokejisti v poslednom zápase základnej časti: Dramatické pohronské derby spoznalo víťaza až v predĺžení
Zdroj: TASR

Prvá tretina vyšla lepšie domácim hokejistom. Už v druhej minúte mohli ísť do vedenia, keď sa v oslabení na bystrického brankára Košarišťana rútili Klhůfek s Mrázom, no posledne menovaný nevyužil svoju príležitosť. Zvolen sa predsa len radoval z gólu v 5. min, keď Bagin vystrelil spoza kruhu a puk po teči Semoráda skončil v bránke. Druhý gól mohol pridať Obdržálek, ale z dvoch metrov neuspel pred gólmanom „baranov“. Na opačnej strane hrozil iba kanonier Hvila, ale recept na Cibuľu nenašiel. V oboch tímoch dostali prednosť brankárske dvojky, ktoré sa zhostili príležitosti veľmi dobre. V 15. minúte zazvonila žŕdka na hosťujúcej bránke po strele Juríka.

V druhej tretine bola lepšia Banská Bystrica. Hostia mali viac šancí, ale dlho sa nevedeli presadiť. Roussel neuspel z prvej pri pravej žrdi, vyrovnanie neprišlo ani v dvojminútovej presilovke piatich proti trom a v polovici zápasu neprehodil Zigo ležiaceho Cibuľu. Domáci mali iba jedinú vážnejšiu možnosť Juríkom, ale Košarišťan bol pozorný. Gólový moment hostí prišiel až v presilovke v 36. min. Tománek z pravej strany ideálne našiel na ľavej Bortňáka, ktorý nemal problém poslať puk do odkrytej časti bránky.

V tretej tretine sa hral otvorený hokej už bez zraneného hosťujúceho obrancu Majeského. Oba tímy chceli vyhrať a pokúšali sa o druhý gól. Zblízka najprv neuspeli Bystričania Lunter a Majdan. Domáci mohli ísť do vedenia po úniku Obdržálka s Brendlom, ktorý heuspel zoči-voči bystrickému gólmanovi. V 50. minúte na Košarišťanovi stroskotal aj Škvaridlo. Vzruch bol i pred Cibuľom, keď sa pred neho natlačil v presilovke Tománek a neskôr Majdan, obaja však skóre nemenili. Nepodarilo sa to ani Hvilovi, ktorý trafil žŕdku zvolenskej bránky. Zápas tak dospel do predĺženia, v ktorom rozhodol o dvoch bodoch pre Zvolen Brendl.

Hlasy po zápase

Josef Turek, tréner Zvolena: „Zápas bol vyrovnaný a my sme ho dobre odohrali a napokon zvládli. Súper má veľmi silný tím, skúsenejších hráčov, ale výborne zachytal náš brankár Cibuľa a rozhodujúce bolo i to, že sme ustáli oslabenie o troch hráčov počas dvoch minút v strednom dejstve. Neinkasovali sme a naopak v predĺžení rozhodli. Chlapci podali veľmi dobrý výkon, čo je dobrým znamením pred play-off."

Vladimír Országh, tréner Banskej Bystrice: „Bol to atraktívny zápas pre divákov, ale pre trénerov hlavy bôľ. Videli sme množstvo šancí na oboch stranách. Prvú tretinu bol lepší súper, v druhej sme sa zlepšili my. V tretej sa hralo hore – dole s viacerými šancami na jednej či druhej strane, mohlo sa už rozhodnúť v riadnom hracom čase. Napokon vyhral Zvolen, pretože v predĺžení sme urobili chybu, prepadli sme vzadu a to domáci využili. Nešli nám presilovky, hlavne dvojminútová piatich proti trom, v ktorej sme nehrozili, takže to musíme do play-off zlepšiť.“

Pavel Brendl, autor rozhodujúceho gólu Zvolena: „Vybojovali sme toto víťazstvo. Duel už spĺňal atribúty play off. Akákoľvek chyba mohla o osude tohto derby rozhodnúť. Dôležité bolo, že sme ubránili presilovky súpera až na jednu, v ktorej sme inkasovali gól. Som rád, že sa nám podarilo v predĺžení rozhodnúť. Je to dobrý signál pred vyraďovacou fázou súťaže. Musíme sa teraz dobre pripraviť na Poprad.“

HKM Zvolen – HC '05 iClinic Banská Bystrica 2:1 po predĺžení (1:0, 0:1, 0:0 – 1:0)

  • Góly: 5. Semorád (Bagin, Puliš), 62. Brendl (Andersons) – 36. Bortňák (Tománek)
  • Rozhodovali: Baluška, J. Konc – M. Orolín, Stanzel
  • Vylúčení: 6:3 na 2 min
  • Presilovky: 0:1
  • Oslabenia: 0:0
  • 3 030 divákov

Pozrite si kompletnú tabuľku Tipsport Ligy.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM