Jakub Forgács Rôzne

ROZHOVOR s novou Miss Slovensko: Krásna Bystričanka titulu stále nemôže uveriť

Svojou krásou a prirodzeným šarmom očarila porotu v súťaži Miss Slovensko až natoľko, že sa stala novou kráľovnou krásy. Reč je o mladej Lujze Strakovej (20) z Banskej Bystrice. Viac sa o Lujze, ako aj o finále sa dočítate v našom rozhovore.

Ilustračný obrázok k článku ROZHOVOR s novou Miss Slovensko: Krásna Bystričanka titulu stále nemôže uveriť
Zdroj: Dnes24.sk

Koncom apríla sme spoznali novú Miss Slovensko. Na veľkú radosť Banskobystričanov korunka krásy skončila na hlave Lujzy Strakovej z mesta pod Urpínom. Rozhodli sme sa preto, že pre vás novú missku vyspovedáme.

Kto ti ako prvý gratuloval po vyhlásení výsledkov?

Ako prvé mi zagratulovali dievčatá z finálovej dvanástky, čomu som sa veľmi potešila a priznám sa, že si nepamätám, kto nasledoval ďalej. Bola som v takej eufórií, ktorá sa ťažko opisuje slovami. Samozrejme, nechýbala ani moja rodina a priatelia, ktorí boli priamo v Inchebe na finálovom večeri.

Od finále už prebehlo niekoľko dní. Ako s odstupom času vnímaš svoju výhru?

Stále som v miernom šoku a je ťažké tomu uveriť, no pribúdajú mi povinnosti, a čím ďalej, tým viac si uvedomujem, akú zodpovednosť mám a koľko povinností ma ešte čaká. No všetko sa snažím brať s rozvahou a s pokojom.

Svoju dôveru ti prejavili aj ľudia, ktorí si ťa zvolili za Miss Sympatia. Aký je to pocit?

Je to nádherný pocit a som veľmi rada, že názory poroty sa zhodli s názormi ľudí, ktorí hlasovali prostredníctvom SMS. Avšak ešte viac ma teší, že výťažok z hlasovania pomôže jedinému Detskému kardiocentru v Bratislave a jeho malým pacientom.

Dajú sa tieto dva tituly vôbec porovnať?

Titul Miss Slovensko si určuje porota a titul Miss sympatia je názorom širokej verejnosti, ktorá posielala svojej favoritke hlasy. Preto ma teší, že sa tieto názory zhodli a pre mňa majú rovnocenný význam a rovnako si vážim oba.

S úspechom v Miss Slovensko prichádza aj viacero nových povinností. Uvedomuješ si, čo všetko ťa teraz čaká?

Všetko si to plne uvedomujem a veľmi sa na všetky moje prípravy a povinnosti teším. Bude to náročné obdobie, ale verím, že s podporou mojich blízkych to zvládnem. Čakajú ma prípravy spojené so súťažou Miss World, začala som sa pripravovať kondičnými tréningami, ale neminie ma ani príprava národného tanca či talentu.

Zažila si počas finálového večera aj nejaké podrazy či rivalitu medzi finalistkami?

Vôbec nie! Jedna druhú sme celý čas podporovali, smiali sa a užívali si všetky spoločné chvíle a hlavne celý galavečer.

Aký najlepší a najhorší zážitok si odnášaš z účasti v tejto súťaži?

Najhorší zážitok zo súťaže nemám a aj keby som mala, tak sa snažím všetky zážitky prijať pozitívne. Som toho názoru, že každá jedna skúsenosť, či už dobrá, alebo zlá, nás posúva vpred a posilňuje.

Čakala si vôbec takýto úspech?

Úprimne, nečakala. Myslela som si, že porota svoju favoritku už má vybratú a tak som sa rozhodla, že si finálový večer užijem naplno a bez stresu a možno práve preto som sa porote a aj ľuďom zapáčila.

Vďaka tomuto úspechu sa ti zmení život, si na to pripravená?

Pevne verím, že sa zmení k lepšiemu. Na všetko sa vopred pripraviť nedá, pretože nikdy nevieme, čo nám život v skutočnosti prinesie.

Vždy si snívala o kariére modelky?

Môžem povedať, že áno, no súťaž Miss Slovensko by som s tým nespájala, pretože to nie je modelingová súťaž.

Aké sú najbližšie plány novej Miss Slovensko?

Sú to rôzne charitatívne akcie, koncerty či fotenia. Väčšinu času na týchto akciách trávim s riaditeľkou súťaže Miss Slovensko Karolínou Chomistekovou a veľmi si naše spoločné chvíle užívame.

Si študentkou UMB v Banskej Bystrici. Plánuješ pokračovať v štúdiu alebo sa chceš venovať modelingu či aktivitám, ktoré vyplývajú z tvojho víťazstva?

Dúfam, že sa mi podarí skĺbiť všetky moje aktivity so školou aj s mojou prácou. V štúdiu chcem pokračovať, keďže končím druhý ročník, no ešte uvidím, akou formou.

Žila tvojím postupom do finále miss aj škola a žiaci v nej?

Áno a dodávalo mi to veľa energie. Okrem toho, že ma podporovali študenti v hlasovaní na Facebooku, tiež ma podporovali aj pedagógovia. U pána dekana som mala osobné prijatie, na ktorom mi poďakoval za prezentáciu fakulty. Od pána rektora UMB ma čakalo príjemné prekvapenie v podobe ďakovného listu.

Nemali tvoji profesori problém s množstvom vymeškaných hodín?

V tomto boli veľmi zhovievaví a veľmi mi pomáhajú. Keďže vedia, že patrím k dobrým študentom, tak boli ochotní pomôcť mi a ja im za to veľmi pekne ďakujem.

Svoje obľúbené miesta si nám už prezradila. Ďalšia podobná otázka… Keby si mala vziať nejakého zahraničného hosťa, na aké miesta v Banskej Bystrici či jej okolí by si ho rozhodne zaviedla?

Určite by som ich zaviedla na už spomínanú Hodinovú vežu, do Pamätníka SNP, ale rozhodne by som v Banskej Bystrici nevynechala ani Matejov dom, pretože tam je stála expozícia histórie mesta. Z blízkeho okolia by som vybrala Národnú kultúrnu pamiatku Hrad Slovenská Ľupča, ktorý je jedným z najzachovanejších hradov na Slovensku.

A na záver zopár priamych otázok na telo. Úprimne, čo ti prvé preblesklo hlavou, keď si začula, že si to práve ty, čo sa stala novou Miss Sympatia a aj Miss Slovensko?

Povedali naozaj moje meno???

Mala si trému a ak, tak z čoho najväčšiu? Opadalo to na pódiu, alebo to bolo ešte dokonca horšie a ani poriadne si si niektoré momenty, ktoré sa počas finále odohrávali, neuvedomovala?

Tréma samozrejme bola, klamala by som, keby som tvrdila opak. Napätie pred vystúpením na verejnosti som však pociťovala skôr v zákulisí, akonáhle som vyšla na pódium, nemyslela som na to a stres opadol.

Myslíš si, že sa ti podarí udržať pri zemi a toto víťazstvo z teba neurobí nafúkanú celebritu? Myslíš na tieto veci a snažíš sa zostať normálnym dievčaťom, alebo je to v tejto situácii ťažký oriešok?

Myslím si, že vďaka výchove mojich rodičov je zo mňa rozumný človek a verím, že naďalej ostanem taká, pre akú ma zvolila porota a ľudia v súťaži Miss Slovensko.

Foto: archív Lujzy Strakovej

Korunku kráľovnej krásy získala očarujúca Bystričanka Lujza
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM