Jakub Forgács Rôzne

Bystričanka Lujza (20) zabojuje o prestížny titul: Zoznámte sa s finalistkou Miss Slovensko slovom aj obrazom!

Bystričania majú vo finálovej dvanástke najkrajších dievčat hneď dve zástupkyne. Lujza Straková je jednou z nich. Mladá finalistka bojujúca o korunku Miss Slovensko pre náš portál prezradila v rozhovore viac.

Ilustračný obrázok k článku Bystričanka Lujza (20) zabojuje o prestížny titul: Zoznámte sa s finalistkou Miss Slovensko slovom aj obrazom!
Zdroj: Dnes24.sk

Lujza Straková (20) sa narodila v Banskej Bystrici. Aj keď väčšiu časť života prežila priamo v meste, v súčasnosti býva len 6 km od Banskej Bystrice, v malej obci Horná Mičiná. Študuje na Pedagogickej fakulte Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici a jej odborom je andragogika. Pred pol rokom si splnila veľký sen a otvorila si kozmetický salón, kde pracuje popri škole. Ako však podotkla, zatiaľ sa jej darí skĺbiť všetky jej aktivity. To aj bude potrebovať. Najnovšie totiž bojuje, ako jedna z dvojice Banskobystriča­niek, s poradovým číslom 1 vo finálovej dvanástke súťaže Miss Slovensko 2015, v ktorej sa o víťazke rozhodne už 24. apríla 2015.

V modelingu od 16-tich

Lujza už má s modelingom bohaté skúsenosti, keďže sa mu venuje od 16 rokov. „Vtedy som prvýkrát odcestovala na mesiac do Turecka. Väčšinu fotení a prehliadok som však absolvovala na Slovensku alebo v Českej republike. Boli to pre mňa skvelé príležitosti a skúsenosti,“ povedala so slovami, že si váži každú prácu a ľudí, s ktorými doposiaľ mala možnosť pracovať.

Ako spomenula, na kasting do prestížnej súťaže sa prihlásila sama. „K prihláseniu ma motivovalo najmä to, že spoznám nových ľudí, získam nové priateľstvá, zažijeme úžasné chvíle a zároveň niečo nečakané a nové,“ pokračovala krásna finalistka, ktorá našla veľkú oporu aj v najbližších. Celá jej rodina a priatelia vraj totiž boli nadšení a veľmi šťastní, že postúpila do finále. „Podporovali a každý jeden deň ma podporujú a držia so mnou,“ doplnila Lujza. Ako poznamenala, dokonca ju podporujú aj úplne neznámi ľudia, čo jej prináša obrovskú radosť a chuť pokračovať s úsmevom.

„Úprimne poviem, že som nečakala takýto úspech. Na druhej strane musím povedať, že som nesmierne šťastná, že sa mi to podarilo,“ poodhalila svoje pocity. Hneď po vyhlásení finálovej dvanástky si to podľa vlastných slov poriadne neuvedomovala, ale po telefonáte s rodičmi sa jej pustili slzy šťastia, lebo počula, akí sú nesmierne šťastní. Obavy z toho, že teraz jej krásu bude obdivovať celé Slovensko, nemá ani jej priateľ. „Absolútne nie, v tomto je veľmi tolerantný a mám v ňom veľkú oporu,“ vysvetlila Lujza.

Rivalitu zatiaľ nepociťuje

A ktorý zo zážitkov zo súťaže jej doteraz najviac utkvel v pamäti? „Môžem povedať, že každý deň v súťaži Miss Slovensko prináša niečo nové, zaujímavé a zároveň úžasné, takže pre mňa sú všetky tieto zážitky najlepšími,“ priznala so slovami, že najhorší zážitok nemá, pretože sú vynikajúci kolektív a vždy držia spolu, čo im ich stretnutia a sústredenia len a len zlepšujú. „Máme veľké šťastie, že medzi sebou nesúperíme, ale naopak, že spolu vychádzame,“ doplnila.

V kolektíve finalistiek si zatiaľ rivalitu nevšimla. „Kamarátstva určite vznikajú, ako som spomenula, sme výborný kolektív a pracujeme spolu. Takisto sa aj podporujeme a povzbudzujeme, a preto si myslím, že rivalitu medzi sebou necítime,“ pokračovala Lujza. Všetky dievčatá sú podľa jej slov úžasné a užívajú si veľa zábavy počas všetkých aktivít, ktoré spolu absolvujú.

Ako vysvetlila, veľkou výhodou v kolobehu fotení a príprav je pre ňu aj to, že ju práve fotenia, prehliadky a aj prípravy na finále napĺňajú a je pri tom šťastná. Pre Lujzu to podľa vlastných slov nie sú len povinnosti a ťažká práca, ale aj zábava. „Samozrejme, v škole som si nastavila individuálny študijný plán a pevne verím, že to zvládnem,“ priznala finalistka, ktorá však napriek súťaži chce aj v štúdiu dosahovať výborné výsledky ako doteraz. „Okrem toho ma čaká aj účasť na Majstrovstvách Slovenskej republiky v make-upe, ktoré sa budú konať v marci v Trenčíne,“ spomenula.

Bystricu má v srdci

Mladá finalistka žije v Banskej Bystrici od narodenia, a preto, ako povedala, má naše nádherné mesto v srdci. „Myslím si, že Banská Bystrica má veľa krásnych miest, ťažko spomenúť len niektoré, ale naozaj medzi moje najobľúbenejšie patrí Hodinová veža na Námestí Slovenského národného povstania, Pamätník SNP a park pod ním, alebo nádherný výhľad z vrchu Urpín,“ vymenovala.

Ako spomenula, má rada pohyb a prírodu, takže počas voľných chvíľ buď relaxuje pri cvičení, pri ľudových tancoch, alebo prechádzkou v prírode, či venčením psíkov z útulku. „Ale rada si oddýchnem aj v kine na dobrom filme, či na predstavení v Štátnej opere,“ prezradila Lujza, ktorá sa bez ohľadu na výsledok súťaže chce modelingu profesionálne venovať aj po nej ako doposiaľ.

Prečítajte si tiež rozhovor s druhou finalistkou Miss Slovensko 2015 spod Urpína. O korunku kráľovnej krásy sa uchádza i príťažlivá Kristína Roháčeková (20), ktorú sme na našom portáli vyspovedali pred pár dňami!

Foto: archív Lujzy Strakovej

Korunku kráľovnej krásy získala očarujúca Bystričanka Lujza
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM